Kesä ja sandaalit on hyvä pari, kun molemmat ovat hyvässä kunnossa. Vielä ehdit huoltaa jalat kesään.

Kehtaako nämä valkoiset, talven kovettamat koivet tunkea sandaaleihin? Tällaisiin kysymyksiiin kosmetologi Tanja Akkurt on työssään usein kesän kynnyksellä törmännyt. Hän on tottunut siihen, että jalkahoitoja toivotaan eniten kesän kynnykselle. Tässä hänen vinkkinsä, joilla vielä ehdit kaunistaa jalkasi.

1. Säännöllisyys kunniaan

Jalkahoidot vuodenaikojen vaihdellessa ja säännöllinen rasvaus omiin jalkoihin sopivalla tuotteella auttavat jo pitkälle.

Taustaa: Näin hoidat kovettumia, känsiä ja rakkoja

2. Kavahda kevätsukkahousuja

Kun jalat tuntuvat vielä liian kalpeilta, moni käyttää hameen kanssa kevyitä nailonisia sukkahousuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ne ovat todellinen kuivien jalkojen surma. Ne kuivattavat tehokkaammin kuin mikään muu, Akkurt toteaa ja vinkkaa vaikka testaamaan. Usein sukkahousuja jalasta kääriessä sääret suorastaan pölisevät kuivuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Raspaa harkiten

Moni arvelee, että kalkojen kylvetys ja säännöllinen raspaus  varmasti pehmittävät tiukimpiakin kovettumia. Akkurt toppuuttelee tällaista.

– Raspaus on merkki iholle suojautua, ja niin iho paksuuntuu entistä nopeammin.

Kylvetys silloin tällöin on sinänsä ihan rentouttavaa, mutta siinäkin pitää muistaa maltti, jotta iho ei liikaa kuivaisi.

– Kylvettämisen jälkeen jalat pitää rasvata erityisen huolella.

3. Lakkaa huoletta

Kynnet eivät vahingoitu kynsilakoista, niillä ei ole keuhkoja, Taina Akkurt muistuttaa. Siksi kynsien ei tarvitse antaa levätä, vaan niitä voi lakata niin paljon kuin haluaa.

Akkurt on päinvastoin huomannut, että esimerkiksi Pedique-geelaus suojaa  hauraita kynsiä ja jopa vahvistaa niitä.

– Geelilakkaus varpaankynsissä on oiva suoja vaikkapa ahkeralle lenkkeilijälle, sillä geelin alla oma kynsi saa rauhassa kasvaa.

 Lisää aiheesta: Näin valitset sopivat kesäkengät

Olen yli kuuskymppinen nainen ja teini-iästä lähtien olen rasvannut jalat säännöllisesti saunan tai kylvyn jälkeen. Tästä johtuen en ole koskaan kärsinyt kovettumista. Minulle raspaus olisi täydellinen kauhistus, en voisi sellaista ajatella. Kehoitan kaikkia kovettumisista kärsiviä säännöiseen jalkojen rasvaamiseen niin välttää monet huolet. Liian korkeita korkoja ja liian pieniä kenkiä kannattaa myös olla käyttämättä. Jalkojen hoidon kun aloittaa tarpeeksi nuorena niin ei joudu vanhana katumaan. Jalkojen hyvinvointi on todella tärkeää mitä vanhemmaksi tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla