Aikuiselle naiselle suunnattuja meikkiohjeistuksia voi ihan hyvin rikkoa, kunhan tietää mitä tekee. Tässä yleisimmät väittämät ja keinot niiden kiertämiseen.

Väite 1: "Hohteleva luomiväri korostaa silmäluomien juonteita." 

Tottahan se on, kaikki kiiltelevä korostaa ihon epätasaisuuksia ja matta, valoa heijastamaton taas naamioi niitä. Hiukan hohtava tekstuuri tuo kuitenkin viehättävää, katsetta avaavaa loistetta silmiin. Jos liika kimallus kauhistuttaa, satiinista loistetta lisäävää sävyä voi sipaista vaikkapa aivan silmän etuosaan tai katseenvangitsijaksi keskelle luomea.

Kun meikki on heleä ja raikas, kukaan ei tuijota juonteita, ne voivat jopa lisätä silmien ilmeikkyyttä. Suosit sitten mattaa tai helmiäistä, häivytä luomiväri aina huolella rajattomaksi ja pehmeäksi.

Väite 2: "Roisit rajaukset ovat rypyttömille silmille." 

Tumma ja tarkkarajainen nestemäinen rajausväri on todellakin haasteellinen levittää vähemmän napakalle iholle. Se saattaa myös näyttää luonnottomalta. On kuitenkin olemassa pehmeitä mutta pysyviä rajauskyniä, joilla saa kestävän, näyttävän mutta aavistuksen armollisemman rajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos musta ja ruskea kyllästyttävät, leikittele esimerkiksi upeilla violetin ja tummanvihreän sävyillä. Kokeile rajata vain yläluomi, huomaat kuinka se kohottaa katsetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskity kauniin meikin tekoon, älä iän merkkien peittämiseen.

Väite 3: "Ei poskipunaa veltostuneelle iholle." 

Pyh ja pah! Poskipuna on mitä parhain ihon heleyttäjä. Jos posket ovat hiukan laskeutuneet, älä sudi punaa enää omenaiselle osalle. Aloita sen sijaan levitys poskipään korkeimmasta kohdasta ja häivytä se huolella ohimoa kohden.

Pinkit ja persikkaiset sävyt ovat ihania ilmeen piristäjiä. Ohuelle ja kuivalle iholle sopii loistavasti kuulaan pinnan jättävä voidemainen puna, jonka voi pyöritellä paikoilleen sormin.

Väite 4: "Mattapuna kuivattaa ja tekee huulista ohuemman näköiset."

Jotkut mattapunat tosiaan tekevät näin. Se pätee kaikkiin iästä riippumatta. On kuitenkin olemassa mattapinnan jättäviä punia, joiden mattaisuus syntyy valoa taittamattomista väripigmenteistä eikä kuivasta koostumuksesta. Tällaiset punat eivät kuivata, mutta näyttävät erittäin eleganteilta.

Vaaleammat värit suurentavat huulia optisesti ja tummemmat taas pienentävät.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla