Hiusten ikääntymisen ei tarvitse olla kriisin paikka. Sari Ellmén ja Anneli Savinen alkoivat molemmat harmaantua nelikymppisinä. Heidän mielestään iän tuomat harmaat ovat upeat, kun ne kantaa ylpeydellä.

Sari Ellmén, 60: 

"Harmaannuin 45-vuotiaana"

"Kaikki lähisukulaiseni ovat harmaantuneet aikaisin. Ensimmäiset omat harmaani sain 45-vuotiaana, sisarukseni jo alle nelikymppisinä.

Päätös oman värin esiin kasvattamisesta tuli luonnostaan. Hiusten ikääntyminen ei ole koskaan ollut minulle kriisi. Jatkuvasta juurikasvusta huolehtiminen oli raskasta, ja hiusvärien sisältämät kemikaalit huolettivat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siirtyminen harmaisiin oli helppoa pitkistä hiuksistani huolimatta. Aloitin raidoittamalla tyvikasvua, kunnes oma värini oli kasvanut riittävään mittaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osa ystävistäni on luullut, että harmaani ovat kampaajan värjäämät. On ollut mukavaa yllättää heidät kertomalla värin olevan omani. Pääsin ikään kuin vahingossa mukaan harmaiden hiusten muotivillitykseen.

Kauniisti harmaantunut, elinvoimainen ja paksu tukka on upea näky. Hiusten luonnollista ikääntymistä ei minusta tarvitse pelätä.

Jos haluan kymmenen vuoden päästä värjätä hiukseni leiskuvan punaisiksi, teen sen."

Anneli Savinen, 77:

"Harmaat ovat ylpeyden aihe"

"Tukkani on aina ollut helppohoitoinen. Nuorena hiukseni olivat kauniin kullanvaaleat kuin Elovena-tytöllä. En juurikaan värjännyt tukkaani, mutta kävin kampaajalla jopa viikoittain.

Kun täytin 40 vuotta, oikealle ohimolleni ilmaantui normaalia vaaleampi tupsu. Silloin päätin, että annan hiusteni ikääntyä arvokkaasti omaan tahtiinsa.

Hoidan tukkaani melko perinteiseen tapaan. Shampoopesun ja hoitoainekäsittelyn jälkeen hieron pyyhekuiviin hiuksiin kaksi tippaa hoitavaa seerumia. Juhlia varten rullaan yöksi päähäni kahdeksan papiljottia.

En haluaisi värjätä harmaitani piiloon. Keskityn mieluummin ihailemaan lastenlasteni sävykokeiluja. Nuori sukupolvi testaa erilaisia hiusratkaisuja meitä vanhempia rohkeammin.

Iän tuomat harmaat hiukset ovat sitä upeammat, mitä ylpeämmin ne kantaa. Mielestäni harmaa tukka on paljon kauniimpi kuin luonnoton värikypärä. Loppujen lopuksi on kuitenkin jokaisen oma asia, millaisessa värissä viihtyy."

 

Artikkeli on alun perin julkaistu ET-lehden numerossa 15/2016.

Brunette

Kyllä jokaisella saa olla sen väriset hiukset kun tykkää. Harmaakin on kaunis, mutta vain vanhoilla ihmisillä. Miksi ei saisi olla eri mieltä jos sen itse niin näkee ja kokee. Ainakaan minä en haasta riitaa vaan kirjoitan tosiasian.

Ikinuori harmaista huolimatta

-valone-Käyttäjä698 kirjoitti:
Ihminen on laumasielu, kun jollakin jotain hauskaa näkee, haluaa sitä kokeilla itseensä. Nainen vain on vaihtelunhaluinen ja rohkea! Nyt kuljen harmaissa puolipitkissä hiuksissa ja ihan itseni näköisenä, on muuten aika paljon helpompaa ja rennompaa.

Itse liian mukavuudenhaluinen tuohon värjäysrumbaan, mutta kyllä sitä välillä vastaan kävelee niin hyvän näköisiä värjäyksiä, ja ihan iästä riippumatta. Joku vaan tosiaan haluaa vaihtelua, joku haluaa harmaita piiloon. Mutta antaa kaikkien kukkien kukkia, iästä ja sukupuolesta riippumatta. Jos itse on tyytyväinen hiustensa väriin, niin kaipa se on pääasia. Ihanaa, että meitä on niin monenlaisia, ulkonäön ja luonteen puolesta! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla