
Yli puolet eli 57 prosenttia suomalaisista tietää, mikä ero tyydyttyneillä ja tyydyttymättömillä rasvoilla on. Tiedossa on myös, mistä ruoka-aineista niitä saa.
Yli puolet eli 61 prosenttia tietää myös, että kolesterolin kohoamista voi ennaltaehkäistä rasvattomilla maitotuotteilla ja pehmeillä rasvoilla.
Noin kolmannes on viime vuosina kiinnittänyt ruokavaliossaan huomiota rasvojen määrään ja noin kolmannes rasvojen laatuun.
Becelin teettämä tutkimus antaa melko hyvän kuvan suomalaisten rasvatietämyksestä, mutta tietoa ei aina käytetä hyväksi arjen ruokavalinnoissa.
Finriski 2012 -tutkimuksen mukaan suomalaisten kolesteroliarvot ovat nousussa. Korkea kolesteroli on yksi merkittävimmistä sydän- ja verisuonisairauksille altistavista tekijöistä.
Kohonneelle kolesterolille altistaa suomalaisten geeniperimä, mutta perimää vastaan voi tehokkaasti taistella terveellisellä ruokavaliolla.
Kovien rasvojen määrää pitää vähentää ja pehmeiden rasvojan osuutta aterioilla lisätä. Hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä ovat pehmeät margariinit, kasvirasvalevitteet ja kasviöljyt.
Kävele sydämen puolesta -kampanja muistuttaa naisten sydänterveydestä. Myös ET-lehti on mukana kampanjassa, josta voit lukea lisää tästä.