Yli puolet eli 57 prosenttia suomalaisista tietää, mikä ero tyydyttyneillä ja tyydyttymättömillä rasvoilla on. Tiedossa on myös, mistä ruoka-aineista niitä saa.

Yli puolet eli 61 prosenttia tietää myös, että kolesterolin kohoamista voi ennaltaehkäistä rasvattomilla maitotuotteilla ja pehmeillä rasvoilla.

Noin kolmannes on viime vuosina kiinnittänyt ruokavaliossaan huomiota rasvojen määrään ja noin kolmannes rasvojen laatuun.
 
Becelin teettämä tutkimus antaa melko hyvän kuvan suomalaisten rasvatietämyksestä, mutta tietoa ei aina käytetä hyväksi arjen ruokavalinnoissa.

Finriski 2012 -tutkimuksen mukaan suomalaisten kolesteroliarvot ovat nousussa. Korkea kolesteroli on yksi merkittävimmistä sydän- ja verisuonisairauksille altistavista tekijöistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kohonneelle kolesterolille altistaa suomalaisten geeniperimä, mutta perimää vastaan voi tehokkaasti taistella terveellisellä ruokavaliolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kovien rasvojen määrää pitää vähentää ja pehmeiden rasvojan osuutta aterioilla lisätä. Hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä ovat pehmeät margariinit, kasvirasvalevitteet ja kasviöljyt.

Kävele sydämen puolesta -kampanja muistuttaa naisten sydänterveydestä. Myös ET-lehti on mukana kampanjassa, josta voit lukea lisää tästä.

Harmillista, että tällaiset harhaoppiset tulevat tänne levittämään näitä epäasiallisia kommentteja. Jotkut saattavat uskoakin ja siitä ei tule kuin vahinkoa. Yksi iso merkitys kovien rasvojen liiallisella käytöllä on ja se on terveydenhuollon kustannukset. Sydän- ja verisuonisairaudet vaativat erikoissairaanhoitotasoista hoitoa, jopa tehohoitoa ja se on kallista. Kun paljon edullisempaa olisi, että ihmiset ymmärtäisivät siirtyä tuhoisista kovista eläinrasvoista hyviin rasvoihin, kylmäpuristetut öljyt, kala, siipikarja, pähkinät, mantelit, auringonkukansiemenet, kasvikset jne.

Korkea kolesteroli erityisesti LDL on suorassa yhteydessä sepelvaltimotautiin, siitä ei päästä mihinkään. Mikään lääketieteellinen tutkimus ei ole kyennyt sitä tosiasiaa kumoamaan. Valitettavasti. Mielelläänhän sen soisi niin olevan, ettei ravintorasvoilla ole merkitystä, mutta ikävä kyllä niillä on.

Toki jokainen tekee päätökset ja elämäntaparemonttinsa itse, eli onneksi utopistiset muka-tutkimukset eivät saa kaikkia ihmisiä sekaisin.

Lainaus:

Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Kokonaiskolesterolin korkeutta ja
kovien rasvojen haitallisuutta liioitellaan ja paljon. Lääkefirmat sillä rikastuu.
Myös suomalaisista iso osa syö kolesterorilääkkeitä turhaan.

Kolesterolilääkkeet ovat useimmiten aivan turhia lääkkeitä, varsinkin vanhuksille. Tutkittua faktaa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla