Suomalainen nainen pitää itseään liian lihavana, tihrusilmäisenä ja ohuttukkaisena. Miksi tunnemme näin, kysyy ET:n päätoimittaja Riitta Korhonen.

Peräti 93 prosenttia naisista on tyytymätön johonkin ulkonäkönsä osa-alueeseen. Vain yksi kymmenestä naisesta oli sinut ulkonäkönsä kanssa.

Tulokset ilmenevät TNS Gallupin alkuvuodesta tekemästä selvityksestä, jossa kartoitettiin  suomalaisten naisten itseluottamusta.

Äitien vika?

Entä kenen harteille naisten huonon itsetunnon voi sälyttää? Jos yksi syyllinen pitää löytää, se on äiti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Äidillä on kaikkein merkittävin rooli tyttären minäkuvan ja itseluottamuksen vahvistajana. Ainakaan tämän tutkimuksen mukaan äidit eivät ansaitse päähänsilitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peräti 40 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi, ettei ole koskaan saanut positiivista palautetta ulkonäöstään äidiltään saati muilta perheenjäseniltä.

Entä missä iässä itsetunto on heikommillaan? Kriittisimmin itseensä suhtautuvat 15–29 -vuotiaat nuoret naiset. Mutta eivät ulkonäköpaineet ole vieraita vanhemmillekaan naisille.

15 prosenttia tutkimuksen vastanneista keski-ikäisistä naisista  kertoi luopuneensa vapaaehtoisesti tarjotuista uramahdollisuuksista. Syyksi he ilmoittivat rumasta ulkonäöstä johtuvan itseluottamuksen puutteen.

Puolet naisista uskoi, että olisi kauniimpana nykyistä itsevarmempi ja onnellisempi.

Miten sitten muuttaa ulkonäköön keskittyvää aikaamme? Auttaisiko, jos mainoksissa esiintyisi normaalinäköisiä ja -vartaloisia naisia? Ehkä, mutta tärkein apu tulee kotoa: isät ja äidit, mummit ja vaarit - kehukaa tytär päivässä!

Mitä ajatuksia tämä kirjoitus herätti sinussa? Oletko tyytyväinen ulkonäköösi? Kirjoita mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään.

Mainonnalla on vaikutusta - katso video
Vierailija
Vierailija
Vierailija

Sitä ihmettelen kovasti,miksi niin usein sorrutaan sanomaan toista kateelliseksi.

Joutavanpäiväistä sanoa ja uskoa sellaista toisesta. Sanoo vasta sitten toista kateelliseksi, kun toinen on ilmoittanut olevansa kateellinen. Heh heh, siis näin.

Emme elä rumien naisten Suomessa, elämme vain vaatimattomien naisten Suomessa.

Ei tarvitse kummoinen psykologi olla, että näkee kateuden naamasta; silmät ovat sielun peili. Ja äänestäkin kateus kuvastuu, kyllä sen vaistoaa. Kateus teettää myös aiheetonta pahansuopaa panettelua ja mustamaalaamista, naisvaltaisilla työpaikoilla se on tavallista. Työpaikkakiusaaminen on iso ongelma, ja usein kiusataan sitä kollegaa, jota salaa kadehditaan.

 

Ai ai. Pitäisikö olla sitten itselleen psykologi, en vaan ole nähnyt edessäni kateuden naamaa, en kade silmiä, en kade ääntä. Pitäisikö minun nyt arvioida olevani se ruma vaatimaton nainen, jota ei kukaan kadehdi.

Vierailija

Kiitos Juuli...hehee vakka en karvasista miehistä piittaakkaan, mut toi on niin hyvän olone, oikea nöpönenä, pussausta sille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla