ET-lehden lukija kertoo kirjoituksessaan, miten on löytänyt seksuaalisuutensa vasta myöhemmällä iällä. Asiantuntija kommentoi esiin nousseita teemoja.

En nähnyt enkä kuullut koskaan vanhempieni hellittelevän toisiaan.

Meitä lapsia kyllä pidettiin hyvänä. Isä piti sylissä ja suukotti, mutta äidin kanssa ei voinut edes jutella seksuaalisuudesta. Hänen mielestään seksi oli ”halpaa”.

Aikaisemmille kumppaneilleni tunteet ja rakkaus olivat eri asia kuin seksi. Se oli himoja ja haluja. Nykyisen rakkaani kanssa meillä on rakkaus, joka sisältää kaiken: tunteet ja seksin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eilen istuin rakkaani kanssa autossa matkalla kaupunkiin. Oli aikainen aamu. Laitoin käteni hänen reidelleen niin kuin usein teen, kun hän ajaa. Hän liikautti jalkaansa ja reiden lihakset värähtivät käteni alla. Tunsin miten klitorikseni jännittyi ja sai minut värähtämään mielihyvästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olenkohan jotenkin epänormaalin herkkä? Tai sitten tuo mies on vain ihan hitokseen sexy!

Olenkohan jotenkin epänormaalin herkkä?

Miten kauan olinkaan sen ajatuksen vallassa, että naisena minun tulee miellyttää miestä ja tuottaa hänelle nautintoa.

Olin tosi nuori, kun harrastin seksiä miehen kanssa ensimmäisen kerran. Uskoin pitkään, että seksin ”harrastaminen” on rakastelua. Nyt tiedän, että se oli vain seksiä. Opin sen, kun tapasin muutama vuosi sitten rakkaan puolisoni.

Seksi on halun ja himon ilmaisemista ilman sen syvempiä tunteita ja yhteyttä toiseen. Rakastelu on kiihottavaa yhteyttä. Katseesta ja ihokosketuksesta lähtien aina siihen, kun molemmat ovat antaneet ja saaneet tyydytyksensä läheisyyden intensiivisyydestä.

Rakastelun jälkeen rakkaus viipyy, ei jää tyhjää oloa.

Kotona päivämme alkavat aina halitteluhetkellä. Rakas ojentaa käsivartensa minua kohti, se on kutsu lähelle, kainaloon, syliin. Lasken käteni hänen rinnalleen ja silitän kevyesti. Katsomme toisiamme silmiin, silmät ja suut hymyilevät, suukottelemme, suutelemme ja hyväilyt muuttuvat rohkeammiksi, vihjaileviksi ja vietteleviksi.

Kotona päivämme alkavat aina halitteluhetkellä.

Joku voi saada sellaisen käsityksen, että olen joku seksihullu puuma. Mutta rakkaani on selkeästi vanhempi kuin minä!

Yhtenä päivänä katselen rakastani, joka kuivaa itseään suihkussa käynnin jälkeen. Kun hän huomaa että katselen, hän virnistää "silleen". Minä sanon ajatuksissani pimpille: "Hiljaa siellä!" Voimme ennen aamiaista rakastella kaksi kertaa ja sen jälkeen nukkua tunnin. Olen rakastunut ja rakastettu.

Rouva Kainuusta, 63

Seksuaaliterapeutin kommentti:

Kertojalla on nykyisen rakkaansa kanssa kiihottava yhteys, johon kuuluvat sekä tunteet että seksi. Se on ihana kuulla!

Vastavuoroinen ilo ja jaettu intohimo ovat onni, eikä sitä tarvitse hävetä.

Kertoja pohtii, onko hän epänormaalin herkkä. Ajattelen, että kyseessä on yksilöllinen ja omanlainen seksuaalisuus, ei yhtään liikaa eikä vääränlainen.

Jaettu intohimo on onni, eikä sitä tarvitse hävetä.

Seksuaaliterveyden maailmanjärjestö toteaa Seksuaalisen nautinnon julistuksessa, että seksuaalinen nautinto on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ihmisellä on lupa etsiä ja kokea mielihyvää

Asiantuntijana seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen, Sexpo.

Lue koko juttu aikuisten naisten ajatuksista seksuaalisuudesta ja läheisyydestä ET-lehden numerosta 1/2023. Tilaajana voit lukea myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla