Jomottaako niveliä? Onko selässä ikävää kipua. Kokeile näitä lääkkeettömiä hoitokeinoja, jotka tutkimusten mukaan lievittävät kipua. 

Iän myötä yleistyvät monet sairaudet, jotka tuntuvat kehossa kipuina ja kolotuksina. Tavallinen kipujen aiheuttaja on esimerkiksi nivelrikko. Myös rasituksista palautuminen on hitaampaa.

Tutkimusten mukaan yli kolmannes suomalaisista aikuisista on kokenut vähintään kolme kuukautta kestänyttä kipua. Päivittäin kroonista kipua esiintyy 14 prosentilla aikuisista.

Kivun hoidossa lääkkeettömät hoidot ovat ensisijaisia. Nämä hoidot tepsivät kipuun tutkitusti:

1. Liikunta

Liikunnalla on kipua lievittävä vaikutus. Tavallinen kuntoliikunta enemmänkin ehkäisee vahinkoja ja on hyvä kivun hoitomuoto eri sairauksissa, myös keskivaikeassa nivelrikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimusten mukaan voimaharjoittelu ja aerobinen harjoittelu vähentävät kipua polven nivelrikossa. Myös ohjattu harjoittelu vedessä vähentää kipua lyhytaikaisesti.

2. Fysioterapia

Tutkimusten mukaan erilaisissa alaselkäkivuissa lämpöhoito ilmeisesti vähentää kipua lyhytaikaisesti. Kroonisessa alaselkäkivussa apua voi olla myös akupunktiosta.

3. Kylmä-lämpöhoito

Kylmä-lämpöhoito auttaa erityisesti nivelrikkoisia. Pakkauksia myydään esimerkiksi apteekeissa. Perussääntö on, että jos niveltä kuumottaa ja turvottaa, laitetaan kylmää. Jos kolottaa ja jomottaa, annetaan lämpöä.

4. Psykologiaan perustuvat hoidot

Kroonisissa alaselkäkivuissa niin sanottu kognitiivis-behavioraalinen terapia voi auttaa kivunhallintamenetelmien oppimisessa. Tässä terapiamuodossa tutkitaan, miten potilaan mieli toimii ja miten mielen toimintatavat vaikuttavat kivun kokemiseen. Terapian myötä opetellaan uudenlaisia toimintapoja, joilla pyritään vaikuttamaan kivun kokemukseen.

Fibromyalgiapotilailla kognitiivis-behavioraalinen terapia sekä hypnoosi ja mielikuvaharjoittelu saattavat tutkimusten mukaan lievittää kipua.

Lähteenä on käytetty kivun Käypä hoito -suositusta sekä Helsingin yliopiston fysiatrian professori Jari Arokosken haastattelua.

kipuilija

En todellakaan ymmärrä tuollaista jota edellä mainittu kirjoittaa.

Kun luut hankaavat toisiaan, oli kyse polvesta, lonkasta, selkänikamista tai vaikka hajonneista faseteista, ei siihen todellakaan auta että "irrottaa" kivun itsestään. 

Se joka niin väittää puhuu ihan p...aa!! Sitten kun sellaisen puhujalla on vuosia ja vuosia päivittäin kipuja ja "saa" suggestiolla ja hypnoosilla itsensä kivuttomaksi, voi tulla puhumaan minulle ihan kasvokkain.

En vaan jaksa näitä tyhjän puhujia    :(

vieras

Itku ja hampaiden kiristys juoksettaa hammaslääkärissä... kallista hoitoa.

Itselläni on joskus ollut käytössä tukena ranskalaisen Emile Coué :n  kirjoittama suomenettu kirjannen nimeltää "Kuinka parannan itseni suggestiolla."

EN SUOSITTELE SITÄ sellaisille joilla ei ole opettua faktaa hypnoosista.

Suggeistiolla voi vahingossa poistaa särkyjä jotka ei johtu sairaudesta VAAN OVAT SIGNAALEJA piilevästä sairaudesta JA SELLAISTEN TÄRKEIDEN SINGLIEN POISTAMINEN JOHTAA PAHIMMASSA TAPAUKSESSA KUOLEMAAN.

Ihmettelette miksi kirjoitan tästä vaikka se on joillekkin tosi vaarallista.

syys

Ennakkoon on hyvä valmistautua vaaroihin. Ja nykyisin on tarjolla kaiken laisia keinoja vammojen parantamisiin tai niistä johtuvien särkyjen lieventämisiin joten KAUPALLISIA keinoja tulee tutkia tarkoin ennen kuin asettaa kehonsa alttiiksi vaaroille.

kokemukseni

On että kun ja jos selviää esimerkiksi onnettomuuden aiheuttamasta selkänikama, luun murtumien jne vammojen säryistä muutaman vuoden hengissä ILMAN SÄRKYLÄÄKEITÄ, niin keho alkaa ITSE muodostamaan vasta-ainetta särkyä vastaan JOS psyykkisesti asennoituu oikein ongelmaan mm hyväksymällä säryn ja jopa tekemällä siitä "kaverin" vaikka ei rakasta sitä =)

Sitä "kaveria" voi useilla eri keinoilla ilahduttaa elämänsä helpottamiseksi, kohtuullinen saunominen, lämmin suihku, levyet päivittäiset ulkoilut jne sekä hyvä seura, vaikkapa koirasta tai kissasta jne...

Eräs lääkärini tunnusti kerran, ettei ole lääkettä joka ei tavalla tai toisella ole ihmisen koholle suorastaan vaarallista MUTTA kaikki on yksilöllistä jokaisen potilaan kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla