Lukijan kysymys

Minulla on alkanut lähteä hiuksia, ja olen usein väsynyt.

Olen yrittänyt laihduttaa, mutta paino ei tahdo pudota. Nilkkani ovat usein turvonneet ja vatsakin. En ole puoleentoista vuoteen jaksanut lenkkeillä.

Voimistelen silloin tällöin. Mistä saisin uutta virtaa?

– Krisse

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiantuntijan vastaus

Ymmärrän, että tilanteesi huolestuttaa. Ehdotan, että menet lääkärinvastaanotolle, jossa selvitetään terveydentilasi ja poissuljetaan esimerkisi mahdollinen kilpirauhasen vajaatoiminta. Ehdotan myös, että koetat löytää itsellesi kävelyseuralaisen. Jokapäiväinen kävely ulkona nostaa vähitellen kuntoa ja mielialaa.

Kävelyseuralainen kannustaa kävelylenkille, vaikka itse ei aina jaksaisikaan tai sää olisi vähän huononpi.

Aluksi päivittäiseen kävelyyn ehkä pitää ”pakottaa” itsensä, mutta parin viikon kuluttua keho jo kaipaa sitä ja huomaat muutoksen jaksamisessasi. Kävelyn ei tarvitse olla hikistä, vaan vauhti sopeutetaan omaan kuntoon.

Kävelyn jälkeen olon pitää tuntua hyvältä, näin kävelystä voi muodostua säännöllistä. Tärkeätä on myös löytää miellyttävä ja turvallinen kävelylenkki, jossa esimerkiksi vuodenajan vaihtelua on kiva seurata.

"Tärkeää on myös löytää miellyttävä ja turvallinen kävelylenkki."

Itse kävelen mielelläni Töölönlahden puistossa Helsinfissä. Siellä on mahtava seurata kirjavaa linnustoa rannalla sekä tarkkailla hyvin erilaisia liikkujia, joista saa intoa itsekin.
M.K.

Kysy mitä tahansa terveydestä ja liikunnasta

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.

Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla