Mistä punaiset läiskät kämmenissä voivat johtua?

Käsiini kämmenpuolelle ilmaantui parisen vuotta sitten kolme punaista länttiä. Oikeaan kaksi ja vasempaan yksi. Ne ovat kooltaan yhden, kahden ja kahdeksan neliösentin kokoiset. Iho on terve, se ei hilseile eikä kutia. Läikät ovat vain muuta kämmenpohjaa punaisemmat ja hivenen kuumottavat. Ne eivät vaalene sormella painettaessa.

Terveyskeskuslääkäri ei sanonut niistä mitään. Löytyykö punoitukselle nimeä?

Ja toinen kysymys: voiko B-monivitamiinitabletteja syödä jatkuvasti? Käytän niitä ohjeen mukaan sormikipuihin, ja ne auttavatkin.
Nimimerkki Punakämmen

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jälkimmäinen kysymyksesi on helppo. Siitä vaan. Ei niistä ohjeen mukaan nautittuina mitään haittaakaan ole. Mutta hetkinen. Näiden punaisten länttien lisäksi sinulla on sormi­kipuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Johtuvatko ne sorminivelten nivelrikosta, kenties? En osaa oikein yhdistää niitä ihomuutoksiin. Tuo piirre, että ne ovat olleet jo pitkään muuttumattomia, vihjaa viattomaan syyhyn.

Jos ne liittyisivät johonkin sidekudostautiin tai yleissairauteen, olisit jo melko varmasti niiden kanssa joutunut asioimaan lääkärissä ja yhteys olisi selvinnyt. Meillä yleislääkäreillä menee tuon tuosta sormi suuhun ihomuutosten kanssa. Silloin joko pienen koepalan ottaminen tai mielipiteen kysyminen ihotautilääkäriltä tulee avuksi. Ihotautilääkärin vastaanotto voisi olla hyvä vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla