Kun viini, vilja ja sokeri ovat pois ruokavaliosta, Harmonia-dieetillä voi laihtua jopa kuusi kiloa kuudessa viikossa, lupaa dieetin kehittäjä Mari Aulanko.
Kun viini, vilja ja sokeri ovat pois ruokavaliosta, Harmonia-dieetillä voi laihtua jopa kuusi kiloa kuudessa viikossa, lupaa dieetin kehittäjä Mari Aulanko.

Haluatko laihtua? Yksi tapa on se, että unohtaa viinit, hiilihydraatit ja sokerin. Tämä auttaa varmasti, vakuuttaa Mari Aulanko, joka on uuden Harmonia-ruokavalion takana.

Jotta voi laihtua, pitää luopua jostakin. Ja se ei ole helppoa. Sen vuoksi Mari Aulanko kehottaakin tutustumaan uuteen laihdutusohjelmaan huolellisesti.

– Minä itse annoin itselleni aikaa kuukauden. Tutkin karppaamisohjeita ja valmistin itseäni henkisesti elämänmuutokseen. Määräsin etukäteen päivämäärän, jolloin muutin ruokavaliotani, Mari Aulanko kertoo.

Harmoniaksi nimettyä dieettiään hän tarjoaa muillekin nyt uutuuskirjassaan Skarppaa – Terveydeksi! Näin hän uskaltaa tehdä, sillä tulokset ovat olleet hänen mielestään niin hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Refluksitauti ei enää vaivannut, sokeriarvot laskivat, samoin verenpaine. Menieren taudin ja fibromyalgian oireet ovat loppuneet, Mari kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuusi viikkoa, kahdeksan kiloa

Mutta ennen kuin positiiviset tulokset ilmaantuivat, siirryttiin varsinaiseen muutokseen – kuukauden opiskelun ja valmistautumisen jälkeen. Kaksivaiheisessa dieetissä jätetään viini, vilja ja sokeri kokonaan pois viideksi–kuudeksi viikoksi.

– Siiten päästäänkin harmoniaan. Eli ruokavalion vaikutukset alkavat näkyä myös vaa'alla. Naiset pudottavat painoa kuusi–kahdeksan kiloa, miehet ehkä tuplasti tuon määrän.

Mari Alanko sanoo, että harmonia tarkoittaa sitä, että jokainen voi itse päättää sitten, miten jatkaa.

– Kun kakkosvaiheessa hiilihydraatteja syödä korkeintaan 30–40, voi viiden–kuuden viikon jälkeen tuplata tuon annoksen eikä paino nouse. Harmonia-ruokavalion eli hiilihydraattitietoisen – ja gluteeniyliherkille myös gluteenittoman – henkilökohtaisen ruokavalion avulla hyvinvointi lisääntyy, ja normaalipaino löytyy ja pysyy vaivatta, lupaa Mari.

Harmoniaa koko loppuelämä

Skarppaa – Terveydeksi! -kirja syntyi, koska Mari Aulanko halusi perehtyä ruokaan ja ravitsemukseen omien ruokavalintojensa tueksi.

Kirjaa tarvittiin myös sen vuoksi, koska asiantuntijoiden näkemykset terveellisestä ruoasta ovat hänen mielestään ristiriitaisia. 

Marin mukaan ruokaan liittyy paljon sekä luulemista että tiedon vääristelyä ja tosiasioiden salaamista.

– Mitä paremmin olen perehtynyt asioihin, sitä enemmän ihmettelen, miksi rasvojen ja valkuaisaineiden tilalle on suositeltu ja suositellaan niin paljon hiilihydraatteja. Jos virallisten suositusten mukainen vähärasvainen ja runsashiilihydraattinen ruokavalio toimisi, olisiko ylipaino kansanterveydellinen ja kansantaloudellinen ongelma? kysyy Aulanko.

Skarppaa-Terveydeksi!- kirjan alaotsikossa lukee "vilja-, viini- ja sokeripaastolla Harmoniaan", mutta ruokavaliosta innostuneiden iloksi kirjassa on myös monta reseptiä. Kirjan tekijä on niin vakuuttunut ruokavalionsa muutoksesta, että hän aikoo jatkaa sitä koko ikänsä.

Katso kooste kirjasta täällä.

Skarpata – terästäytyä, ryhdistäytyä

  • Ottaa itse vastuu
  • Valita toisin kuin aiemmin
  • Tehdä pysyvä suunnanmuutos

Harmonia-ruokavalio

  • Yhteensopivuus, sopusointu ihmisen ja hänen ruokansa välillä
  • Tyytyväisyys
  • Hyvinvointi
  • Terveys
    Lähde: Mari Aulanko
täälkanskarpaten

Voihan sitä harmoniaksikin sanoa!;) Ihan karppaamisen meininkiä. Ja voi ja kannattaa jatkaa loppuelämänsä. Kannattaa lukea mm.Antti Heikkilää, Taija ja Jani Somppi:parantavat rasvat yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla