Suomalaiset kylpylät hakevat nyt tunnelmia Aasiasta ja Afrikasta. Kävimme kokeilemassa eksoottisia hoitoja viidessä kylpylässä. Mikä niistä on sinun mieleesi?

Kysymykset:

1) Kylpylän nimi ja yhteystiedot
2) Allasosasto
3) Testattu hoito
4) Ravintolan ruoka
5) Ahaa-elämys
6) Viikonloppuhinta kahdelle

Aulanko

1) Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, Aulangontie 93, 13210 Hämeenlinna. (03) 658 8188, www.rantasipi.fi

2) Valoisa ja kiva allasosasto, iso ikkunaseinä järvelle päin. Kuusi erilaista allasta, vesiliukumäki, allasbaari.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3) Kevyt intialainen päähieronta tehdään miellyttävässä, hiljaisessa huoneessa, joka sijaitsee kylpylän yhteydessä olevassa Eila Hellgren Spa & Beauty -hoitolassa. Tarjolla on monenlaisia hierontoja ja erilaisia suolakylpyjä, kasvo- ja jalkahoitoja, mutta valitsinpa tällaisen itselleni aivan ennenkokemattoman. Hieroja käy läpi hartioiden, niskan, hiusten, päänahan ja kasvojen aluetta erilaisin käsittelytavoin: hieroen, kämmenillä ja peukaloilla painellen, taputellen, sivellen ja puristellen. Hoidon luvataan pehmentävän ja rentouttavan jännittyneitä lihaksia, antavan energiaa ja tasapainottavan ja selkeyttävän tunteita. Ja todella hyvältä se tuntuikin! Pään ja hartioiden tienoilla tuli keveä olo. Hinta 40 e 30 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4) Kahvila-ravintola Karlbergista on näkymä altaiden yli järvelle. Mukava
tunnelma, ystävällinen ja nopea palvelu. Lounaan söimme Aulangon perinteisessä ravintolassa, runsas buffet-lounas aikuiselta 25 e ja lapselta (4–12) 10 e. Tarjolla salaatteja, lihaa ja kalaa, jälkiruokana kiisseli. Reilua kotiruokaa.

5) Hassua huomata, että päätäkin voi hieroa!

6) Pe–su 348 e kahdelta hengeltä. Hinta sisältää aamiaisen, allasosaston vapaan käytön, kuntosalin ja ohjatun vesiliikunnan aamuisin (ti–su). Tarjouksena perheille lisähuone 60 e/vrk. Testaaja: Sinikka Klemettilä

Flamingo

1) Flamingo Spa&Wellness, Tasetie 8, 01510 Vantaa. 020 778 5200,
www.flamingo.fi

2) Vesipuistossa 7 erilaista allasta, mm. Geysir-allas, joka syöksee lämmintä vettä korkealle ilmaan. Wellness-osastolla ikäraja on 20 vuotta, ja  tunnelmallisessa ympäristössä voi nauttia lämminvesi- ja mineraalivesialtaista tai oleskella suola­huoneessa.

3) Pantai Luar -vartalohoidossa iholle levitetään öljyä ja hierotaan sekä käsin että kuumin yrttipalloin. Hoidossa luvataan, että ihosolukko uusiutuu, lihakset rentoutuvat, nivelkivut lievittyvät ja verenkierto vilkastuu. Öljy oli miellyttävää, tuoksu sopivan mieto. Kuumat yrttipallot olivat ihania! Hoidon jälkeen oli hyvä olo ja iho tuntui pehmeältä. Itäaasialaisen erikoishoidon olisi silti toivonut olevan hieman ”eksoottisempi”. Koska päätä ei käsitelty, se oli hoidon jälkeen kuin eri paria rentoutuneen kehon kanssa. Hinta 119 e 50 min, puolihoito 72 e 25 min.

4) Amarillo-ravintolassa Light steak -annos sisälsi pihvin ja runsaasti lisukkeita, esimerkiksi lämpimiä vihanneksia, guacamolea sekä tuoretta cantaloupe-melonia. Maistuva, suuri annos. Hinta noin 21 e. Palvelu ystävällistä. Useita muitakin ravintoloita.

5) Parasta oli wellness-osaston kaunis ja rauhoittava ympäristö. Kuusenhavu­sauna oli uusi kiva kokemus!

6) Pe–su alkaen 300 e kahdelta hengeltä. Hinta sisältää aamiaisen sekä vesipuiston ja wellness-osaston käytön sekä kylpytakin ja tossut huoneessa. Testaaja: Eeva Tala               .

Naantali

1) Naantalin kylpylä, Matkailijantie 2, 21100 Naantali. (02) 445 50,
www.naantalispa.fi

2) Monipuolinen allasosasto sopii aikuisille. Viisi erilaista allasta, muun muassa kupolin alla poreileva roomalainen allas, virkistysallas hierovilla suihkuilla sekä ulkoallas, jonne pääsy sisätiloista. Ei häiritseviä liukumäkiä.

3) Galvagni Spa Africa -vartalohoitoon kuuluu kuorinta, santelintuoksuinen punasavinaamio vatsalle ja reisille, kermainen puhvelinmaitokylpy sekä Marula-öljy. Hoidon luvataan silottavan ihoa, sulattavan selluliittia ja virkistävän. Hoito oli elvyttävä. Iho virkistyi ja pehmeni. Kuona-aineet eivät tosin lähteneet liikkeelle toivotusti. Lisäksi erilaisten voiteiden levitys oli sottaista ja pyöriminen hoito­pöydällä työlästä. Hierontaa vähäisesti. Tuoksuvien voiteiden ja jodipitoisen kuorinnan vuoksi hoitoa ei suositella aller­gisille tai kilpirauhasvaivoista kärsiville. Myös avohaavat ja luomet voivat haitata. Häveliäimmät voivat vierastaa rintojen ja sisä­reisien käsittelyä. Hinta 101 e 75 min.

4) Itämaisessa Thai Gardenissa pääruoaksi valittiin Gaen Phed Goong, jättikatkarapuja punaisessa currykastikkeessa, 21 e. Palvelu hieman hidasta, mutta lempeäntulinen ruoka oli maistuvaa ja annos kauniisti aseteltu. Kylpylässä on yhteensä kahdeksan ruokaravintolaa.

5) Maitokylvyn yllättämä iho pysyy pehmoisena jopa pari päivää.

6) Pe–su 308 e kahdelta hengeltä perustason Standard-huoneessa. Hinta sisältää aamiaisen ja allasosaston käytön. Testaaja: Leena Tanskanen

Runni

1) Runnin Kylpylä, Runnintie 407 A, 74595 Runni. (017) 768 751,
www.runni.fi

2) Pieni allasosasto, jossa 13-metrinen kuntouintiallas, 2 poreallasta, vesihierontapisteitä, kylmävesiallas ja lastenallas. Talvella avantouintia Kiurujoessa.

3) Japanilaisessa jalkahieronnassa asiakas makaa lattialla kumimatolla, yllään kevyet ihonmyötäiset housut ja hoitolan varvassukat. Hieronta ei sisällä perinteistä lihasmuok­kaus­ta vaan keskittyy jalan aku- ja vyöhykepisteiden käsittelyyn ja meridiaanilinjojen venyttämiseen.
Jalkahieronnan luvataan laukaisevan stressiä ja avaavan tunnelukkoja. Kokemus on rentouttava, etenkin jos uskaltautuu sen vietäväksi. Ensimmäisellä kerralla se ei ole ihan helppoa. Aistit tarkkailevat valppaina hierojan työskentelyä, koska se poikkeaa klassisesta hieronnasta. Valppaus luonnollisesti jarruttaa hoitoon heittäytymistä. Hinta 31 e 30 min.

4) Ravintola Mamsellissa on listalla esimerkiksi kantarellipossua 15,90 e. Tumma timjamikastike, friteeratut lohkoperunat, papu-pekonikäärö ja kauden kasvikset ovat mausteisen täyteläinen kokonaisuus. Kantarellijuustotäytteinen porsaanleike vie nälän.

5) Vaatimaton, pieni kylpylä on virkistäytymispaikka maaseudun rauhassa. Kaunis luonto houkuttaa ulkoilemaan. Palvelu on ystävällistä ja tunnelma mutkaton. Hoitovalikoima on todella laaja, jäsenkorjauksesta kauneushoitoihin.

6) Pe–su tai la–ma 236 e kahdelta hengeltä. Hinta sisältää puolihoidon, allasosaston vapaan käytön ja tanssi­lipun ravintolaan (ei koske tähtitansseja). Testaaja: Sanna Höglund

Yyteri

1) Yyterin Kylpylä, Sipintie 1, 28840 Pori. (02) 628 5300,
www.yyterinkylpylahotelli.fi

2) Pienessä pääaltaassa on hierovia suihkuja ja ulkoallas, mutta viihdekylpy­lästä ei voi puhua. Kuntoallas on 17-metrinen. Ruuhka-aikana on ahdasta ja naiset joutuvat jonottamaan suihkuun. Kesäksi valmistuva remontti tuo parannusta.

3) Intialainen Ayurvedinen öljyhieronta hemmottelee, lievittää stressiä ja vähentää turvotusta. Ensikosketuksesta herää vahva lapsuusmuisto äidin pesevistä käsistä saunassa. Hoitaja käsittelee napakoin vedoin kehon lihaksia – myös jalkapohjia, vatsanseutua, kasvoja ja päätä. Etunimeltä kutsuminen korostaa intiimiä tunnelmaa. Öljyn mieto tuoksu irrottaa ajatukset arjesta. Hoito toi tasapainoa. Hinta 50 e 60 min tai 68 e 90 min.

4) Seaside Restaurant tarjoaa esimerkiksi venäläisen sipulipihvin eli naudan ulkofilettä röstiperunoilla 21 e. Reilun perusannoksen kruunasi smetanakastike. Valoisan ja rauhallisen ravintolan palvelu oli mutkattoman ystävällistä. Ikkunapöydästä avautuu kaunis näkymä Yyterin rantaan.

5) Hiljaisen hieronnan aluksi ajatukset pomppivat sinne tänne. Sitten mieli rauhoittui. Hiljaisuuden kokemusta voisi hakea itsekseenkin.

6) Pe–su 228 e kahdelta hengeltä. Hinta sisältää aamiaisen sekä allasosaston ja kuntosalin käytön. Pe–su hemmottelupaketti 328 e, siinä lisäksi tulokahvi, päivällinen ja hoito. Testaaja: Soila Ojanen

Sisältö jatkuu mainoksen alla