112 Suomi -sovellus kertoo hätäkeskukselle sijaintisi onnettomuuden sattuessa. Katso videolta, miten se tehdään.

112-Suomi -kännykkäsovellus nopeuttaa avun saantia hätätilanteessa. Kun soitat 112-hätänumeroon sovelluksen kautta, hätäkeskus saa automaattisesti tiedon tarkasta sijainnistasi, vaikka et itse sitä tietäisi. Digian ja Hätäkeskuslaitoksen kehittämän sovelluksen avulla on soitettu jo 40 000 hätäpuhelua. 

Maksuton sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa ja tableteissa, joiden sovelluskaupasta se löytyy. Katso yllä olevalta videolta ohjeet sovelluksen lataamiseen!

Hyvä tietää:

  1. Puhelimessasi on oltava päällä paikannus, jotta sovellus löytää koordinaattisi. Saat paikannuksen päälle puhelimesi asetuksista.
  2. Tutustu sovellukseen heti asennuksen yhteydessä ja opasta sen käyttöä myös läheisillesi. Sovellukseen syötetään ensimmäisellä käyttökerralla oma puhelinnumero. Sen voit vaihtaa tarvittaessa sovelluksen asetuksista. 
  3. Kun jatkossa avaat sovelluksen puhelimestasi, pääset suoraan näkymään, josta voit soittaa hätäpuhelun. Huomaa, että iPhonessa puhelu käynnistyy heti, Windows- ja Android-puhelimissa joudut vielä käynnistämään puhelun puhelimen omasta soittonäkymästä.
  4. Päivystysnumero-välilehdeltä löydät yhteystietoja muihin päivystysnumeroihin. Puhelu alkaa painaessasi nimen kohdalta.
  5. Jos joudut hätätilanteeseen ja datayhteyttä ei ole käytettävissä, voit soittaa hätäkeskukseen normaalisti ja luetella koordinaattisi sovelluksesta ruutu kerrallaan vasemmalta oikealle.

Lue lisää kännykästä hengen pelastajana ET-lehdestä 8/2017!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
enluota986

Pitäs olla joku google tili mikä haluaa käuttöoikeuksia eli saa kytätä. Ei tiliä, joten sovelluksen lataus ei onnistu

Vierailija

-valone-Käyttäjä698 kirjoitti:
LS567 kirjoitti:
Luulin, että on ilmainen. Ei ollutkaan. Mistä löytyy hinta?

"Maksuton sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa ja tableteuissa joiden sovelluskaupasta se löytyy." ????

Millainen älypuhelin sinulla on? Minulla on Samsung ja siinä Play kauppa - kuvake.  Muista puhelimista en tiedä. Siitä "kaupasta" voi ladata puhelimeen myös ilmaisia sovelluksia kuten tuon 112. Minulle se on jo ladattu kuten muutama muukin ilmainen sovellus. Kauppa-sana vähän harhauttaa ilmaisten sovellusten suhteen, mutta Playsta voi ladata myös maksullisia juttuja. Maksu peritään ilmeisesti  puhelinlaskun mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla