Helsinkiläinen Tiina Rantanen, 58, remontoi itselleen aikuisen naisen keittiön.

Miksi valita harmaa, kun voi valita vaaleanpunaisen? Uusi keittiöni valmistui kesällä. Nyt jo vähän pelkään, että rupean lihomaan – viihdyn keittiössäni niin hyvin. Muutkin tuntevat keittiöni kutsun, kavereita piipahtaa luokseni syömään usein.

Koronan aikaan päätin laittaa vanhemmiltani perimäni rivitalokodin Tapaninvainiolla kuntoon. Oma piha ja luonto kodin lähellä tuntuivat entistä tärkeämmiltä. Halusin kodista sellaisen, että voin viettää täällä vanhuudenpäiväni.

Keittiön pitää olla suuri ja toimiva.

Olen ammatiltani ruokatoimittaja, joten keittiöni pitää olla suuri ja toimiva. Päätin käyttää perintöäni keittiöremonttiin. Vanhempani olisivat varmasti hyväksyneet tämän. Keittiö oli heillekin kodin sydän, jossa vieraita kestittiin hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki alkoi vaaleanpunaisesta lampusta, jonka ostin kotiini. Aloin pohtia, miksi tätä samaa sävyä ei voisi olla myös keittiöni sisustuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiaa ei tarvinnut harkita pitkään. En halunnut mitään pinkkiä prinsessakeittiötä, vaan aikuisen sinkkunaisen oman keittiön, naisellisilla vaaleanpunaisilla yksityiskohdilla.

Kaikki alkoi vaaleanpunaisesta lampusta.

Mikäli asuisin ikäiseni miehen kanssa, mansikkapirtelön väristä olisi varmaankin jouduttu neuvottelemaan. Nyt neuvottelin keittiöratkaisuistani vain pankkitilini kanssa.

Löysin vaaleanpunaisen värisävyn nimeltä pirtelö. Vähitellen sävy levisi myös keittiöni kodinkoneisiin. Nyt vedenkeitin, stereotasoni ja leivänpaahdin ovat myös vaaleanpunaisia, ja uudessa ruokailuryhmässäni on vaaleanpunaisia yksityiskohtia.

Olen myös tehnyt paljon vaaleanpunaista ruokaa. Tarjolla on aina vaahtokarkkeja ja mansikkasuukkoja.

Värisävyn nimi on pirtelö.

Aivan ensimmäiseksi valmistin keittiössäni savustettuja katkarapuja majoneesin ja runsaan salaatin kanssa. Tykkään siitä, että pääsen liikkumaan keittiössä helposti. Ruokapöydän ääressä haluan istua niin, että näen ulos. Ystäväni tietävät jo, mikä on emännän paikka

Olen tyytyväinen siihen, että ryhdyin suureen remonttiin. Keittiöni on nyt kaunis kuin karkki.

Koko jutun voi lukea ET-lehden numerosta 22/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla