Ravitsemusterapeutti Anni Lehtonen on erikoinen lähettiläs. Varusmiehillekin hän puhuu vain maidosta.

Anni Lehtosen tuleva vuosi tulee sisältämään paljon maitoa ja maitotuotteita. Miksi?

Lehtonen on nimittäin valittu tänään tiistaina Suomen viralliseksi maitolähettilääksi. Hän on järjestyksessään 36. maidon lähettiläs, ammattilainen, joka välittää valkoisen juoman terveysviestiä.

Maitolähettilään tehtävään kuuluu hyvästä syömisestä ja liikkumisesta kertominen muun muassa varusmiehille, koululaisille sekä kesäleiriläisille. Hän on Maito ja Terveys ry:n työntekijä vuoden ajan. Tämä järjestö on toiminut Suomessa yli 50 vuotta valistaen maidon ja maitovalmisteiden terveysvaikutuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuopiossa asuva, 25-vuotias Lehtonen kertoo itse kiinnostuneen terveysalasta jo lapsena. Hän on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja harrastaa muun muassa leipomista sekä ruoanlaittoa. Maitotuotteista suosikeikseen tämä juoksukilpailija listaa raejuuston ja rahkan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Maidossa yhdistyy suomalaisuus, terveellisyys ja puhtaus. Tätä ilosanomaa haluan olla jakamassa. Maito ja maitovalmisteet ovat iso osa terveyttä edistävää ruokaa ja hyvinvointia, Lehtonen kertoo perusteitaan, miksi hän ryhtyi maitolähettilään hommaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla