Seela Sellan ura alkoi runojen lausumisella jo ennen kuin hän osasi lukea. Elämästään hän puhuu tärkeiden säkeiden kautta.

Rakkaus on fyysinen kouraisu vatsassasi,
kuumottava tunne korvanlehdissäsi.

Seela Sellan 1970-luvulla kirjoittama runo
 

”Ensirakkauteni oli Pispalassa vuonna 1939 Seppälän Arvi. Hän oli tumma, pitkä 10-vuotias poika. Ihana sadun prinssi! Mies! Ei meillä koskaan ollut mitään. Sanottiin toisillemme terve, ei me edes leikitty yhdessä.

Ihastun helposti ja nautin siitä. Pientä vipinää täytyy olla. Valkaman Ritva sanoo, että minä olen aina rakastunut johonkuhun. Miehissä minua viehättää erotiikka ja huumori, joka näkyy silmistä. Pitää osata flirtata älykkäästi ja näyttää, että arvostaa minua naisena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meni vuosia ennen kuin opin rakastamaan Elistä. On ihana olla rakastunut, mutta rakastaminen on paskamaisen kaamea tunne: olet koko ajan hermostunut sen ihmisen puolesta, haluaisit tehdä kaiken sen ihmisen eteen, ettei kukaan häntä loukkaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapasimme Turun Kaupunginteatterissa, johon olimme kiinnitettyinä. Kirsti Karhi oli sanonut, että ajattele, Seela Virtanen, minkä nimen saisit: Seela Sella! Yhtäkkiä Turun Sanomissa oli ilmeisesti teatterilaisten kepponen, ilmoitus, jossa kihlauksensa julkistivat Kaupunginteatterin näyttelijät Seela Virtanen ja Elis Sella. Siitä seurasi pitkä rähinä Eliksen kanssa, joka oli vastustanut seka-avioliittoja viimeiseen asti.

Olimme kihloissa koko talven. Se oli sellaista ystävyyttä ja ihastumista. Opetin Elistä näyttelemään ja hän minua laulamaan. Sitten laulutunnit vain venyivät…

Lähdin keväällä Lontooseen ja ajattelin, että kihlajaissirkus loppuu. Heinäkuussa tuli Elikseltä kirje: Tule äkkiä takaisin. Mennään naimisiin.”

  • Syntynyt 30.12.1936 Tampereella, o.s. Virtanen. Asuu Helsingissä.
  • Puoliso näyttelijä Elis Sella (1930–92). Lapset Ilana, 48, ja Israelissa asuva Ariel, 45. Lastenlapset Tom, 13, Natan, 10, ja Jonatan, 9.
  • Näytellyt mm. Suomen Kansallisteatterissa ja Tampereen työväen
    teatterissa, useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Pitänyt monologi-
    ja lausunta-iltoja.
  • Tänä syksynä mm. Kansallisteatterin näytelmässä Aie, kantaesitys 12.9.      
  • Anne Mattsonin kirjoittama elämäkerta Seela Sella sellaisenaan (Siltala) ilmestyy syyskuussa
Riitta Erkkilä

Niin hurmaava ja elämän iloa antava aito nainen. Ihastuin ja vallan samaistuu Seelan runoihin, joihin olen viime aikoina sattumalta"törmännyt" joissain lehdissä + se Äiti Luonto TV mainos on täydellistä. Jatka Seela ja anna tämän kaiken pulputa ja virrata meille suureksi iloksi. Kaikella kunnioituksella Riitta <3

Sisältö jatkuu mainoksen alla