Rockmuusikko Pelle Miljoonan, 61,  ja toimittaja Teija Variksen, 48, tarina alkoi rock-festivaaleilla. Vierähti liki 30 vuotta, ennen kuin he päätyivät saman katon alle.

Teija Varis oli 13-vuotias punkkari, kun hän kohtasi Pelle Miljoonan ensimmäistä kertaa. Se tapahtui vuonna 1980 Pihtiputaalla, missä pidettiin silloin Saapasjalkarock-festivaali.

− Vietin paikkakunnalla kesää mummolassa. Pääsin festivaalille isosiskon ja kavereiden kanssa. Äiti vei ja tuli myös hakemaan, Teija muistelee.

Pelle bändeineen soitti festivaalilla. Musiikki on tuttua Teijalle, joka oli kuunnellut sitä kasettisoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Keskustan Timo Kaunisto uudesta onnestaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun keikka oli ohi ja bändi lähdössä pois, Pellelle tuli jotain asiaa festivaalialueen ulkopuolella olevaan toimistoon. Teijalla oli mukanaan kamera.

− Ajattelin, että tuossa hän nyt on, uskaltaisinko pyytää kuvaan. Sitten vain menin kysymään.

”Ota kuva, jos sulla on kamera”

Pelle vastasi tokaisemalla, että ” jos sulla on kamera”. Teija hihkaisi, että ”kyllä minulla tässä kamera on”. Hän otti kuvia, jotka ovat edelleen tallessa.

− Kun vertaa nykyisiin, fanit olivat siihen aikaan tosi ujoja. Nyt kaikki haluavat kaverikuvan vaikka kesken soiton. Ennen homma oli hienotunteisempaa, pyydettiin nimikirjoitus ja otettiin valokuva kaukaa, niin kuin Teija teki, Pelle kertoo.

Toinen kohtaaminen

1980-luvun mittaan Pelle Miljoonasta tuli nopeasti niin iso tähti, ettei hänen musiikkiaan voinut välttyä kuulemasta. Teija seurasi hänen vaiheitaan niin kuin tuhannet muut nuoret.

Pitkään punkrock oli Teijalle tärkeätä, mutta lukioaikoina muukin musiikki alkoi kiinnostaa.

Elämäni matkat: Rotta ryömi Pellen rastoissa

− Joskus 1990-luvun alussa kohtasimme uudelleen. Asuin Jyväskylässä ja huomasin Keskisuomalaisessa ilmoituksen Pellen keikasta Tikkakoskella ravintola Jyväsjokivarressa, Teija kertoo.

Hän koki ahaa-elämyksen. Hän tunsi, että oli aivan pakko mennä kuuntelemaan kymmenen vuoden jälkeen. Ja hyvältähän se edelleen kuulosti.

”Keikan päätyttyä koin yllätyksen”

− Keikan päätyttyä sain kokea melkoisen yllätyksen. Kun bändi lopetti, Pelle marssi suoraan luokseni ja kysyi: ”Kuka sä olet?”

Teijaa kiinnosti siihen aikaan psykologia. Hän oli lukenut, että jos toista pyytää piirtämään talon, lopputuloksesta voi tulkita, millainen ihminen hän on.

− Pelle piirsi talon siinä tanssilattialla istuessamme, ja minä analysoin sitä. En vaan yhtään muista, mitä olin siinä näkevinäni, Teijaa nauraa.

Lue myös: ”Kaustisen kansamusiikkijuhlilla tärppäsi”

Pelle oli ollut Teijalle iso hahmo. Kun tämä yhtäkkiä laskeutui hänen tasolleen ja oli kiinnostunut hänen tekemisistään, se tuntui jännittävältä. Jälkeenpäin Pelle soitteli Teijalle aina silloin tällöin.

− Minusta tuntui aina, että hän on jotenkin hirveän tuttu. Tunnen ihmisen, vaikka en tiedä kaikkea, mitä hän tekee. Se on hengenheimolaisuutta.

Matka Goaan

Loppuvuodesta 2008 Pelle eli muutosten aikaa. Hänellä oli tunne, ettei enää koskaan halua yhteen kenenkään kanssa.

− Minulla on ollut jokunen parisuhde, ja ne ovat kaikki päättyneet eroon eivätkä aina niin nätisti. Ajattelin, ettei minusta ole elämään ja asumaan yhdessä kenenkään kanssa, Pelle kertoo.

Talvella 2009 Pelle ja Teija kuitenkin päätyivät yhtä aikaa Intian Goaan. Teija kokosi materiaalia matkaopaskirjaan, ja Pelle äänitti levyä.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki: ”Kärsin pitkään esiintymiskammosta”

− Teija lähti aamuisin skootterilla retkilleen. Minua hirvitti, koska hän on vaalea nainen ja joutui menemään yksin aika pahoihin mestoihin.

He sopivat, että Teija tulee aina ennen auringonlaskua takaisin. Joskus Pelle oli kuskina, mutta ei ehtinyt mukaan niin usein kuin olisi halunnut.

”Saimme viettää illat yhdessä”

− Oli mukavaa, kun Teija tuli takaisin ja saimme viettää illat yhdessä. Viihdyimme toistemme seurassa kivalla tavalla.

Kun he palasivat keväällä Suomeen, tuntui luontevalta jatkaa suhdetta. Siitä lähtien he ovat olleet yhdessä.

− On hämmästyttävää, miten ihmissuhde voi kehittyä pitkän ajan kuluessa. Se sai kypsyä rauhassa. Vaikka olin aina kokenut Pellen jotenkin tutuksi, en ollut ikinä ajatellut, että meillä olisi yhteinen arki. Minulla ei ollut sellaista pyrkimystä, Teija pohdiskelee.

Luonnollista tietä

Rockmuusikko on usein keikoilla viikonloppuisin, mutta Pelle ja Teija onnistuvat olemaan paljon yhdessä, jopa enemmän kuin normitöissä käyvä pariskunta.

− Ihmiset eivät tutustu toisiinsa, jos he eivät asu yhdessä. Ainahan kumppanista paljastuu uusia piirteitä, kun hänen kanssaan jakaa jokapäiväisen elämän, mutta ei minulla ollut mitään hirveitä odotuksia. Kimppaan meno kävi luonnollista tietä, Pelle sanoo.

Teija voi tehdä toimittajan töitä kotona ja myös ulkomailla, kiitos internetin. Pelle voi väsätä biisejä kotona.

− Vaikka kumpikin teemme omiamme, olemme yhdessä. Se tässä on nastaa. Kyllähän se ihmisen elämässä on niin, että jos arki ei toimi, ei skulaa mikään muukaan, Pelle toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla