Nyt kaivataan tietoa vanhan kapioarkun arvosta. Mitä sanoo asiantuntija?

Kysyn kuvan kapioarkun hinta-arviota. Sen verran sain selville museoviraston sivuilta että tekijänä on talonpoikaismaalari Henrik Körkö Rovaniemeltä. Nimimerkki Sirpa

Koska sinulla on jo museoviraston sivut hallinnassa, en ala toistella Körkön saavutuksia. Henrik Körkö oli syntynyt 1786 ja elämäntyökseen hän teki kauniita kapioarkkuja, jollainen sinunkin omistamasi esine on. Melko hyvässä kunnossa arkku on säilynyt, ikävä yksityiskohta on (maalilla? tussilla?) arkun päätyyn tehty numeromerkintä.

Vanhat morsiusarkut ovat kauniita ja suomalaisen käsityöperinteen tärkeä osa-alue. Samalla ne sitten ovat usein epäkäytännöllisiä ja vievät runsaasti tilaa. Niitte kysyntä ei ole suuren suurta. Huutokaupoissa ne jäävät usein myymättä tai menevät kaupaksi pikkurahalla. Museot saattaisivat olla innoissaan lähes 200-vuotiaasta arkusta, mutta ne taas eivät käsittele rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kysymys on kysynnän–tarjonnan pohjalta vaikea. Myyjän on löydettävä oikea ostaja, jonka jälkeen heidän pitää yhdessä löytää sopiva hinta. Arvoa vanhalla arkulla toki on, mutta maksumiehet ovat harvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähetä oma kysymyksesi täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla