54-vuotias Eija Vistbacka kyllästyi tarratatuointeihin ja marssi hankkimaan oikean.

Evijärveläinen Eija Vistbacka, 54, on haaveillut koko aikuisiän tatuoinnista.

– Laitoin pitkään sellaisia muutaman päivän kestäviä siirtokuvatatuointeja, mutta takaraivossa muhi koko ajan ajatus, että joskus vielä otan ihan oikean tatuoinnin.

Haave toteutui, kun Eija voitti ET-lehden ja Iskelmäradion Sitkun–Nytkun-kisasta lahjakortin tatuointistudioon. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sopivan kuvan päättäminen oli tosi vaikeaa. Aluksi mietin tiikeriä kiinalaisen horoskooppimerkkini mukaan, mutta tatuoijan mukaan ranteen ja kyynärtaipeen välinen alue oli sellaiselle kuvalle turhan pieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sen jälkeen kävin läpi ruusut, perhoset ja muut tavalliset aiheet, mutta en halunnut tatuointia, jollainen löytyy joka tytöltä. Lisäksi kuvan piti olla sellainen, ettei se ala heti seuraavana päivänä kaduttaa. 

Lopulta kuva-aihe löytyi omalta pihalta. Eija huomasi lumessa kissansa Sissin tassunjäljen. Hän nappasi siitä kuvan ja lähetin sen tatuoijalle, joka piirsi valokuvan pohjalta tatuoinnin. Tassun yläpuolelle Eija halusi vielä kauniin kissasiluetin. 

Ei satu lainkaan

Eijan tatuointi tehtiin Seinäjoelle Black Cat -studiolla.

– Jännitin hirveästi etukäteen, sillä pelkäsin tatuoinnin sattuvan. Se oli ihan turhaa. Tunnehan oli kuin kuumaa neulaa olisi kuljetettu ihoa pitkin. Eikä itse tatuoinnin tekemiseen mennyt kuin noin tunti. 

Jännitystä lievensi myös se, että Eija tuli hyvin juttuun tatuoijan kanssa. 

– Hän oli taitava ammattilainen ja muutenkin mukava nainen. Juttelimme kaikenlaista ja huomasimme olevamme molemmat eläinten ystäviä ja niiden hyvinvoinnista huolehtivia.

"Saako tuon pois?"

Eijan lähipiiri suhtautui tatuoinnin ottamiseen myönteisesti, mutta ihmettelijöitäkin on löytynyt.

– Kyllä jotkut katselivat huuli pitkänä, ja joku kysyi, että saako tuon pois. Useimmat ovat kuitekin tykänneet, koska aihe sopii ikääni ja tyyliini. Moni on sanonut haluavansa itsekin tatuoinnin.

Eija on itse tatuointiinsa hyvin tyytyväinen.

– Käyn pari kertaa viikossa uimassa. Kuljen uimahallissa aina hirveän ylpeänä ja toivon muidenkin huomaavan tatuointini. 

Moni innostuu ensimmäisestä tatuoinnistaan niin paljon, että alkaa nopeasti miettiä jo seuraavan ottamista. Näin kävi Eijallekin.

– Käytän paljon kaikenlaisia rannekoruja. Aina on jotain hilavitkuttimia kädessä roikkumassa. Seuraavaksi voisin ottaa ranteen ympäri korumaisen tatuoinnin.

3 vinkkiä tatuoinnista haaveilevalle

Eija mietti omaa tatuointiaan pitkään. Näin hän neuvoo kaikki tatuoinnin ottamista suunnittelevia.

1. Mieti aihe tarkkaan. Tatuoinnin kanssa on kuljettava loppuikä.
2. Päätä haluatko yleisen vai uniikin kuvan? Perhoset, tiikerit ja muut tutut kuva-aiheet ovat yleisiä, mutta haluatko ennemmin tatuoinnin, jollaista ei tule toista vastaan?
3. Piiloon vai näkyville? Tatuoinnin sijainti on tärkeä miettiä: haluatko nähdä tatuoinnin itse ja haluatko muiden näkevän sen?

Vierailija

Mistähän tatuointibuumi lähti kaikkien suosioon?
Eikö se alkuaan ole ollut vankilassa olleiden muotia?

Vierailija

Mitähän ylpeilemistä tatuoinneissa on? Ne on sitten hyvännäköisiä, kun iho veltostuu. Enkelikin saattaa näyttää enemmän pirulta. Ällöttää, kun telkussakin melkein kaikilla on rumennetut käsivarret ja lähes kaikki näkyvä osa. Pidetäänkin oikein paljastavia vaatteita, jotta tyhmyyden laajuus näkyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla