Hannu Ylönen työskenteli metsäinsinöörinä ja huomasi eläkkeelle jäätyään kaipaavansa takaisin luontoon. Mies hurahti sienestämiseen.

Jo nuorena miehenä Hannu Ylönen kulki luonnossa pitkiäkin matkoja. Sienestämään hän oppi parikymppisenä metsäopistolaisena, kun eräs opettaja oli innokas sienien maistelija ja keräilijä.

– Luonnon monimuotoisuus on pysyvän ihmettelyn aihe minulle. Maaperästä ja hakkuista johtuen maisemat vaihtelevat loputtomiin, ja se on kiehtovaa, Hannu kuvailee.

Hannulle luontokokemus muistuttaa pyhän kokemista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Ylväässä metsässä kulkeminen on kuin kirkkoon menisi, ylentävä elämys."

Kun Hannu jäi metsäinsinöörin työstä eläkkeelle, hän teki sieniharrastuksestaan uuden uran. Hän perusti yrityksen ja vie halukkaita sieniretkille metsään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sieniä ja marjoja etsiessä joutuu keskittymään niin, että kännyn räplääminen ja mahdolliset stressin aiheet unohtuvat. Metsässä pääsee luonnon kanssa kosketuksiin syvemmin kuin vaikkapa puistossa. Se rauhoittaa ja vapauttaa mielen painolasteista."

Hannu Ylönen, 67, Helsinki

Tässä verkon juttusarjassa kerromme asioista, joihin aikuiset hurahtavat.

Kerttu60

Hienoa, Hannu!

Olen itsekin metsäihminen henkeen ja vereen. Rakastan yli kaiken sienestämistä ja marjastamista joa jo pikkuisesta saakka luonnossa kulkeneena opin tuntemaan metsätyypit, joissa kulloistakin sientä kasvaa. Olen vienyt vammautuneita ihmisiä keräämään luonnonvadelmia, sienipaikkoihin ei vain useimmiten pyörätuolilla pääse.

Teet upeaa työtä, hoidat ihmisten psyykeä mainiolla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla