”Neulominen on yhtä rentouttavaa kuin jooga. Pää saa levätä, vaikka kädet työskentelevät”, Johanna ”Jojo” Stolpe sanoo.
”Neulominen on yhtä rentouttavaa kuin jooga. Pää saa levätä, vaikka kädet työskentelevät”, Johanna ”Jojo” Stolpe sanoo.

Vaasalainen Johanna ”Jojo” Stolpe, 37, rakastaa neulomista. Jopa töissä ja auton hansikaslokerossa on aina neule luppohetken varalta.

”Parturoin koko päivän seisten ihmisten hiuksia ja olen samalla hyvin sosiaalinen ja puhelias. Niinpä on aivan mahtavaa lössähtää illalla neuleen kanssa sohvannurkkaan. Muu perhe viettää aikaa tietokoneidensa ääressä, minä valtaan olohuoneen. Kun laitan Netflixistä tanskalaisen dekkarisarjan päälle ja otan puikot käteen, ihana ilta on taattu.

Neulominen on yhtä rentouttavaa kuin jooga. Pää saa levätä, vaikka kädet työskentelevät. Toisinaan neulon kymmenen minuuttia, toisinaan 14 tuntia päivässä, riippuu fiiliksestä.

”Auttaa vihanhallintaan.”

Minulla on töissäkin sukankudin ensiapuna tylsyyteen niitä hetkiä varten, kun ei ole asiakkaita. Kudin kuuluu myös auton hansikaslokeron vakiovarusteisiin. Ei käy aika pitkäksi lasta treeneistä odottaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neulominen auttaa myös vihanhallintaan. Jos mies ärsyttää, lapset ovat sotkeneet ja koiran ulkoilutus on unohdettu, niin huudan hetken ja sitten painun neulomaan. Kudon vimmatusti vähän aikaa, kunnes saan mieleni rauhoittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Langat ovat minulle kuin terveysvaikutteista vitamiinia. Minulla on niitä valtavasti. Inspiraatiolangat ovat kauniissa korissa sävy sävyyn, käyttölangat taas epämääräisissä pussukoissa ympäri olohuonetta. Telkkarin lähellä olevan lipaston ylin laatikko on täynnä dvd-filmejä, kaikissa muissa laatikoissa on lankoja. Aloitin markettilangoista, mutta nykyisin olen herkkulankatyyppi.

”Jäin neuleleireihin kerrasta koukkuun.”

Monta vuotta sitten näin lehdestä, että Pietarsaaressa järjestetään neuleleiri. Ilmoittauduin heti ja jäin kerrasta koukkuun. Käyn viikonlopun leireillä monta kertaa vuodessa. Siellä on luentoja, työpajoja, lanka­esittelyjä ja ennen kaikkea täysihoito ja neulomisrauha. Fiilis on aina mahtava. Ihan parasta a-luokan vapaa-aikaa.”

Katso Jojon neuleita Instagramissa: @jojostolpe

Juttu on julkaistu myös ET-lehden numerossa 8/2018

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla