Trikoo on vielä aika väheksytty materiaali kierrätyskäsitöissä, mutta juvalainen Kaija Huhtinen on tehnyt kulahtaneista T-paidoista näyttäviä seinätekstiilejä, hauskoja tyynyjä ja kekseliäitä kasseja.

Trikoo on hyljeksitty materiaali, mutta juvalaisen Kaija Huhtisen luovuus ja osaaminen on tuonut siihen aivan uusia ulottuvuuksia. Hän käyttää töissään enimmäkseen kierrätysmateriaalia, on suorastaan erilaisten tekstiilimateriaalien tuunauksen kuningatar.

– Ei ole olemassa jätettä, on vain käyttämättömiä mahdollisuuksia, Kaija Huhtinen kuvailee ekologista ideologiaansa.

Inspiraatio vie joskus ajantajunkin.

Vanhan muuttaminen uudeksi 1980-luvulla tilkkutöistä, kymmenisen vuotta hän innostui tekemään vanhoista farkuista peitteitä ja muuta mukavaa. Vuonna 2013 Kaija syventyi vanhoihin ja vanuneisiin eli villavaatteisiin, nyt hän on siirtynyt miettimään trikoon mahdollisuuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Trikoota vähätellään kierrätysmateriaalina, ja useimmiten se joutuu matonkuteiksi tai lattiarätiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Trikoota voi muokata uudeksi hyödyntäen erilaisia käsityötekniikoita ja koristelutapoja. Trikoovaatteista voi ommella peittoja, tyynyjä, istuinalustoja, kasseja, kukkaroita, pussukoita ja leluja. Lampunvarjostimet ja amppelitkin syntyvät kulahtaneista T-paidoista.

Parhaat päivänsä nähneet, mutta tunnearvoltaan tärkeät vaatteet voi hyödyntää vaikka seinätekstiiliksi. Tämä on kuin uudestisyntynyt raanu! Ja tässä nimeomaisessa työssä on hyödynnetty trikoovaatteiden saumoja, jotka eivät kelpaa edes matonkuteeksi.

Lähikuvasta näkee, että värikkäät trikoovaatteen saumat ommellaan melko krouvisti kankaaseen kiinni.

– Ideat lisääntyvät tekemällä. Inspiraatio vie joskus ajantajunkin ja huomaan surraavani koneella kahden-kolmen aikaan yöllä. Mutta sepä ei eläkeläistä haittaa, Huhtinen naurahtaa.

Vanhoista trikoovaatteista saa näppärän kassin.

... ja muutamasta T-paidasta näin värikkään tyynyn.

Laskettelijan kuvakin syntyy T-paidoista.

Nämä trikootyynyt Kaija on tehnyt muunnellulla chenille-tekniikalla. Ovat tosi upeita ja materiaali on tosiaan kulahtanutta trikoovaatetta!

Monissa työväenopistoissa on kierrätyskäsityökursseja. Kaija Huhtinen on vetänyt Puumalan kansalaisopistossa trikookurssin.

Sepon muori

Kaija, olet taiteilijamestari ja värisilmäsi on pettämätön. Uskomattoman hienoja töitä. Taitaa tuo kuvan taustalla oleva vakoraanukin olla omaa tuotantoa.

Vierailija

heidu kirjoitti:
aivan ihania !!!

Aivan uskomattoman ihania. On siinä kärsivällisyyttä ja taitoa tarvittu!

Kiitos ihanista kuvista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla