Kevyt himmelitimantti on muunnos tavallisen himmelin perusmuodosta ja pujotellaan napakkaan pellava- tai puuvillalankaan.
Kevyt himmelitimantti on muunnos tavallisen himmelin perusmuodosta ja pujotellaan napakkaan pellava- tai puuvillalankaan.

Tee himmelitimantit pilleistä tai oljesta. Saat ilmavan somisteen ikkunaan tai pöydän yläpuolelle.

Tarvitset yhteen himmelitimanttiin

  • mustia mehupillejä tai olkea, 8 kpl (pituus 10 cm) ja 4 kpl (pituus 6 cm)
  • pieniä puuhelmiä
  • ohutta virkkauslankaa, pellavaa tai puuvillaa
  • pitkä parsineula tai verhoilijan neula
  • viivoitin tai mittasakset

Näin teet himmeli timantin

1. LEIKKAA PILLIT MITTOIHIN, 8 kpl 10 cm:n ja 4 kpl 6 cm:n pätkää. Ota noin 2,5 m pitkä lanka ja pujota neulalla yhteen 4 pitkää pilliä. Solmi langat umpisolmulla, jolloin pilleistä muodostuu neliö. Jätä helmiä varten noin 20 cm aloituslankaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. PUJOTA 2 PILLIÄ neulalla lankaan ja kierrä lanka kulmaan (aloitusneliön 2. ja 3. pillin väliin). Lisää vielä 2 pitkää pilliä ja solmi aloituslankaan napakasti. Työssä on nyt 2 vinoneliötä (yhteensä 8 pilliä).

 

3. SIIRRY KULMASTA yhden pillin sisällä keskikohtaan. Pujota lyhyt pilli lankaan ja kiepauta lanka seuraavan kulman ympäri, pujota taas lyhyt pilli ja kiepauta lanka seuraavan kulman ympäri. Jatka näin, niin 4 lyhyttä pilliä muodostavat poikittaisen kehän. Solmi lanka viimeisen lyhyen pillin jälkeen.

 

4.SIIRRY LANGALLA pillin sisällä ylä kulmaan, kiepauta lanka yläkulman ympäri ja solmi. Pujota ylälankaan 3 helmeä, solmi viimeisen helmen ympäri ja jätä loppulanka ripustuslangaksi. Pujota samoin alakulman lankaan 5 helmeä, solmi viimeiseen helmeen ja pujota langanpää helmiin. Katkaise liika lanka pois.

 

Vinkki!

Aidosta oljesta saa hienon, hennon timantin. Kestävämmät mehupillit sopivat lasten askarteluun. Myös kaisla sopii rustiikkisen himmelin materiaaliksi. Leikkaa kaisla kosteana.

Oljet, pillit, helmet: Sinelli, 020 7780 630, sinelli.fi.

Katso myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla