Tampereen lapasiin on kuvioitu Tampereelle tunnusomaiset asiat: Tammerkoski, Tampellan punatiiliset tehdasrakennukset ja Satakunnansillan kaide.

TAMPERE-LAPANEN

Malli: Taito Pirkanmaa Oy, Minna Ahonen
Koko: Naisen koko

Tarvikkeet:

  • Taito Pirkanmaa Oy:n paksu Pirkka-lanka tex 285 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g= 170 m, kerä 50 g= 85 m)
  • valkoinen (101) 33 g
  • tummansininen (324) 37 g
  • sininen (115) 35 g
  • tiili (315) 24 g
  • sukkapuikot no 2½ tai 3

Neuletiheys: 10 cm = 26 s ja 27 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat pienemmät lapaset, vaihda pienemmät puikot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Neulominen: Luo 54 s tummansinisellä, neulo suljettuna neuleena 8 krs sileää ja 1 krs nurin taitteeksi. Lisää seuraavalla kerroksella 2 s =56 s.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloita sitten neulominen ruutupiirroksen (alla) mukaan 33 krs. Ota peukaloa varten 9 s apulangalle. Luo uudet silmukat ja jatka kirjoneuletta 29 krs. Aloita kärkikavennukset. Kavenna joka kerroksella 1. ja 3. puikon alussa toinen ja kolmas silmukka yhteen ylivetäen ja 2. ja 4. puikon lopussa kolmanneksi ja neljänneksi viimeinen silmukka oikein yhteen. Kun jäljellä on 4 s, vedä lanka niiden läpi.

Peukalo: Ota apulangalta silmukat puikolle, poimi silmukat luotujen silmukoiden reunasta ja peukaloaukon kummastakin reunasta = 22 s. Jaa silmukat puikoille ja neulo piirroksen mukaan. Tee kavennukset samoin kuin kämmenosassa, mutta kunkin puikon reunimmaisilla silmukoilla.

Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Pese neule käsin viileässä 30°, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti. 

Materiaali ja ohjetiedustelut:
Taito Pirkanmaa Oy, Vuolteentori 2, 33100 Tampere, 03 225 1420, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi

Mallin kopiointi ja kaupallinen valmistus on kielletty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla