Ottaako naapuri hermoille? Kyttääkö hän sinua? Turha syyttää hommasta iäkästä naapuriasi, sillä kerrotalopoliiseja ovat aivan jotkut toiset.

Iän myötä asumistoiveet muuttuvat. Yli 55-vuotias haluaa edullista asumista, hyvät palvelut, kanssakäymistä naapureiden kanssa sekä oman pihan tai parvekkeen.

Kiinteistömaailman teettämässä Asuminen & onnellisuus -tutkimuksessa yli 55-vuotiaiden asumistoiveet eroavat monin kohdin elämän ruuhkavuosia elävien toiveista.

Kyttääjiä kukaan ei naapurustoonsa halua. Naapurit ovat muutenkin arka asia, mutta yksi on varmaa: "kerrostalopoliisi" on herkemmin alle 55-vuotias.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä silmiinpistävimmät erot:

  • Oma tupa tuo onnen. Yli 55-vuotiaat yhtyvät kaikista ikäryhmistä vahvimmin väitteeseen, että ”omistusasunnon hankinta on järkevä sijoitus tulevaisuuteen”.
  • Naapureiden tunteminen ja tiivis yhteisöllisyys merkitsevät ihmisille yllättävän vähän. Näyttää siltä, että hyvä naapurisopu alkaa näytellä jonkinlaista roolia onnellisuudessa vasta yli 55-vuotiaana.
  • Koti ei ole statussymboli. Toisin kuin nuoremmat yli 55-vuotiaat eivät miellä kotiaan ensinkään statussymboliksi tai halutun elämäntyylin viestijäksi.
  • Yli 55-vuotiaiden neljä kovaa peetä ovat: palvelut, pienet kulut, piha ja parveke. He siis haluavat asua lähellä palveluita ja lähellä luontoa, kunhan se onnistuu suhteellisen halvalla. Eniten tämän ikäryhmän asumisonnea rassaakin se, että asumiseen menee liian suuri osa käyttövaroista.
  • Vaan entäpä se sitkeä myytti, että kun ikää kertyy, pienetkin äänet käyvät hermoille ja kerrostalokyttääminen alkaa? Kiinteistömaailman saamien tulosten valossa näin ei käy. Lähinaapurien ja liikenteen äänet ottavat eniten pattiin 35–54-vuotiaita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kiva kuulla, etten se minä ole!

Vain tupakoivat naapurit ärsyttävät minua. Tai niin kovaa karjuvat juhlijat, että pitää miettiä tapellaanko seillä pää verillä, niin että pitää kutsua apua. Sellaistakin on kuulunut, en tiedä mikä Borneon villi-ihminen on karjunut alakerrassa, ja nainen kiljunut sitten. Onko vain humalatila, vai vaaratilanne?

Välttäkää alkoholia, on minun suositukseni. Ei se olekaan terveellistä, on nyt todettu.

Tämä uutinenko toi sinulle varmuuden asiaan! 

Hölyn pölyä kuka tahansa seuraa ikkunoistaan mitä pihalla tapahtuu varsinkin jos hiukankin poikkeaa tavanomaisesta itsekkin katselen kun joku huonekalufirman auto ajaa pihaan onko joku ostanut jotain suurta ja kallista, jos on pahvilaatikoita on jotain lastulevy hökötyksiä.

Tuskin kovinkaan moni käytävällä kyttää päiväkausia ja vaikka kyttäisikin ei  minua ainakaan haittaa jos ei solvaamaan ala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla