Pakkasukko on hyväntekijä: se puhdistaa ja raikastaa kodin tekstiilit. Pakkassää kannattaa muutenkin käyttää hyödyksi kotiaskareissa. 

Kun talvella on niukasti lunta, mattojen talvipesu jää hoitamatta useammilta. Pakkasen puutteessa ja kosteassa säässä vaatteiden tuuletuskin jää tekemättä.

Lumi- ja pakkaskeli kannattaa käytttää hyväksi. Keräsimme vinkit, mihin kaikkeen puuhaan kannattaa nyt pakkasella ryhtyä.

  1. Heitä matot hankeen, anna olla siellä jokunen tunti ja hakkaa niitä kevyesti. Paksuja nukka- ja villamattoja ei juuri tarvitse piiskatakaan, kunhan puhdistelee lumet pois. Lumikylpy sopii matoille, jotka kestävät vesipesua.
  2. Pakkanen tekee vuodevaatteille hyvää: peitot, patjat ja tyynyt raikastuvat. Toiset tuulettavat vuodevaatteita pakkasessa pölypunkit tappaakseen, joskin pölypunkkeja ei Suomessa enää juuri ole. Oli niin tai näin, petivaatteet tuntuvat ihanan raikkailta pienen pakkaskäsittelyn jälkeen. 
  3. Jos perheen päänahkaa kiusaavat täit, pipot ja muut tekstiilit kannattaa viedä pakkaseen. Täit kuolevat, kun tekstiilit ovat vähintään –18 asteen pakkasessa yön yli.
  4. Kun villavaatteita tuulettaa miinuskeleillä, ne puhdistuvat.
  5. Jos tahdot karkottaa koit, pistä koko vaatevarastosi tuulettumaan. Viikko yli –25 asteessa tuhoaa kaikki koin kehitysasteet. Kova pakkanen tekee selvää myös luteista noin viikossa.
  6. Steariini ja purukumi on helpompi irrottaa liinoista ja vaatteista, kun ne ovat jäässä.
  7. Pakkassää on loistavaa aikaa pakastimen sulattamiseen. Laatikot voi viedä suoraan ulos, sillä pakastimen sisältö pysyy pihalla jäässä sulatuksen ajan.
  8. Älä unohda, että pakkasen avulla saat loihdittua myös kauniit koristeet pihalle! Täytä vedellä ämpäri tai muu astia ja nosta se ulos jäätymään. Nosta astia sisälle ennen kuin vesi on kokonaan jäätynyt, jotta lyhdyn sisälle syntyy tyhjä tila kynttilää varten. Kovalla pakkasella ämpärin kokoinen lyhty jäätyy yön aikana. 

Keksitkö muita pakkassään tuomia hyötyjä? Kerro kommenteissa!
 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Inhoatko kylmyyttä?

En
En
60.6%
Kyllä
Kyllä
39.3%
Ääniä yhteensä: 132
Sisältö jatkuu mainoksen alla