Pirjo Koskivirta tilaa joulusiivouksen kotiinsa. "Sitten voin keskittyä itse mieluisampiin hommiin."
Pirjo Koskivirta tilaa joulusiivouksen kotiinsa. "Sitten voin keskittyä itse mieluisampiin hommiin."

Pirjo Koskivirta tilaa kotiinsa joulusiivouksen, koska silloin hänellä jää aikaa mieluisimpiin valmisteluihin, kuten leipomiseen. 

Pirjo Koskivirta, 54, Helsinki:

"Asumme omakotitalossa, jonka siivouksen olemme tähän asti hoitaneet perheen voimin. Tilanteemme on kuitenkin muuttunut, sillä mieheni ja tyttäreni työskentelevät ulkomailla ja poikanikin suunnittelee muuttoa omilleen. Koska kokoonnumme yhteen vasta juuri ennen pyhiä, päätin tilata joulusiivouksen.

Joulusiivoukseen kuuluu, että otetaan kunnolla sauna ja kylpyhuone, lattialistat ja kaikki pinnat. Ei niiden toki tarvitse olla tiptop, ei pyhiä kaapeissa vietetä. Mutta sitten voin itse keskittyä mieluisampiin hommiin, kuten leipomiseen ja kodin koristeluun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä on hyviä kokemuksia siivouspalvelusta. Siihen vaikuttaa varmasti sekin, että itse tietää mitä haluaa, ja ymmärtää ohjeistaa. Ei voi olettaa, että siivooja osaa lukea ajatuksia tai tekee juuri niin kuin itse tekisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Jos on tulossa iso perhejuhla, käytän mielelläni aikaa muuhun valmisteluun kuin siivoamiseen."

Olen arvioinut, että 230 neliön talomme siivoamiseen menee kahdelta siivoojalta päivä. Valitsemamme espoolaisen Kidesiivouksen edustaja tulee vielä arvioimaan tarkemmin. Työ tehdään meidän välineillämme. Sain varattua siivouksen jouluviikon maanantaiksi, mutta kun meillä on koira ja jouluviikollakin leivotaan, joudun varmaan vielä ennen pyhiä imuroimaan ja moppaamaan.

Jos tulossa olisi jokin iso perhejuhla, mielelläni käyttäisin aikaani muuhun valmisteluun kuin siivoamiseen. Kun pari kertaa vuodessa siivotaan perusteellisesti, viikoittainen ylläpitosiivouskin on helpompaa.

Minulla on sellainen käsitys, että vaikka suomalaisella olisi varaakin, siivouspalveluita ei helposti osteta. Se kuitenkin tarjoaisi esimerkiksi ikääntyneelle mahdollisuuden jaksaa kotona pidempään. Ja kannattaa muistaa kotitalousvähennys."

Artikkeli on alun perin ilmestynyt ET-lehden numerossa 18/2016.

Hyödynnä verovähennys

Siivoustyön korvauksesta voi vähentää verotuksessa 45 prosenttia 100 euron omavastuun jälkeen. Vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa henkilöä kohden.

Vähennys ei ole kotitalouskohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4800 euron vähennykset. Veroedun voi saada myös vanhemmille tai isovanhemmille teetetystä kotisiivouksesta.

Yksittäisen siivouskerran koti-talousvähennys ei ole merkittävä, mutta siihen voi yhdistää hoiva-, remontti- ja muita ostopalveluja. Jos yritys ei erottele tuntihinnassa matka- ja välinekuluja, vähennyksen saa koko tuntihinnasta.

Jotta voit saada kotitalousvähennyksen, työn tekevän yrityksen pitää olla ennakkorekisterissä. Tarkista asia vero-toimistosta tai osoitteesta ytj.fi.

Hintaesimerkki: 4 tunnin kertasiivous kolmesti vuodessa

3 x 4 x 33 e = 396 e

Kotitalousvähennys:
0,45 x 396 = 178,20 e

Omavastuu 100 e:
178,20 e – 100 e = 78,20 e

Siivouksen hinta sinulle:
317,80 e

Lähde: vero.fi

Noniin

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Tosi köyhät saa hukkua likaan, jos eivät itse jaksa/pysty  siivota.

Vierailija

Onko pakko olla noin iso talo 230neliötä, kun kotona asuu enimmäkseen rouva ja koira? Ei varmaan tule jokaista neliötä aina edes käytetyksi mutta pölyä silti tulee.

Siivoojan käyttäminen sinänsä on ihan hyvä idea, saa helpotusta arkeensa.

Olen kerran käyttänyt siivouspalvelua muuton aikana. Siivoutin uuden kotimme muuttovalmiiksi, kun itse siivosin hiki päässä sitä asuntoa, josta olimme pois muuttamassa. Muutto tapahtui niin tiiviillä aikataululla etten olisi ehtinyt tai jaksanutkaan kahta asuntoa miltei yhtäaikaa siivota. Olipa moitteettoman siisti uusi kotimme, ikkunatkin oli pesty ja sauna ja pesuhuone, keittiön kaapit ym.

Tilanteen mukaan siivousapu on paikallaan, ilman huonoa omaatuntoa:-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla