ET:n Kulttuurikulkurina toimii tällä kertaa Kirsti Hassinen Kolilta.

Eläkkeellä oleva opettaja Kirsti Hassinen hoitaa pientilaa Kolin maisemissa ja pitää suosittua Maatiaismuori-blogia. Alkuperäisrodut ovat lähellä sydäntä. Niistä hän on kirjoittanut kirjoja, joihin on ottanut myös valokuvat. Uusin on helmikuussa Tammelta ilmestyvä Omat lampaat.

– Rakastan neulomista, mutta se on jäänyt reuman takia. Nyt ilmaisen itseäni valokuvaamalla.

Luontoa ja jännitystä

Innokkaana Lapin-kävijänä Kirsti suosittelee luettavaksi Jorma Luhdan kirjaa Vaeltajat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Se kertoo paikoista, joissa olen itsekin kulkenut Käsivarren Lapissa. Luen myös dekkareita rentoutuakseni. Yöpöydällä on David Lagercrantzin Se mikä ei tapa, jatko-osa Stieg Larssonin Millennium-trilogialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muista maatiaiset

– Alkuperäisrodut ovat arvokkaita sekä geenipankkeina että kulttuurihistoriallisesti. Oli sitten kyse lehmästä, hevosesta tai kanasta, maatiaisrodut ovat sopeutuneet Suomen oloihin.

Maatiaiseläimiä voi nähdä esimerkiksi Ahlmanin tilalla, Seppälän ammattioppilaitoksessa ja muun muassa Kolilla.

Kreikan aurinkoon

Syksyllä Kirsti kävi luontomatkalla Kreikan Santorinilla. Vaikka kuumuus koetteli, päivittäin patikoitiin monta kilometriä.

"Reissussa pitää olla jokin idea, pelkälle rantalomalle en lähde."

– Reissussa pitää olla jokin idea, pelkälle rantalomalle en lähde. Santorini on sopivan kokoinen ja ihmiset ystävällisiä. Vienan Karjalaan Paanajärven kansallispuistoon haluaisin vielä uudestaan. Koskematon ikimetsä on sielunmaisemaani.

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 1/2016. Kulttuurikulkuri-sarjassa kulttuurin suurkuluttajat ympäri Suomen kertovat omista suosikeistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla