Jean Sibeliuksen syntymäpäivä on 8. joulukuuta, mutta joulun aikaan liittyi Sibeliusten perheessä muutakin juhlittavaa – ja nuorta rakkautta! Jutussa olevilta videoilta pääset nauttimaan iki-ihanista joulun sävelistä.

Aino ja Jean Sibeliuksen toiseksi vanhin tytär Ruth oli jo nuorena innostunut teatterista, ja hänestä tulikin näyttelijä. Teatterista hän myös löysi rakkautensa, näyttelijä Jussi Snellmanin. Tämä oli Ruthia 18 vuotta vanhempi, mitä Jean Sibelius aluksi päivitteli, mutta jouluaaton aattona 1915 Ainolassa vietettiin kihlajaisia ja ihailtiin Ruthin sormusta.

Vuonna 1915 Sibelius täytti 50 vuotta. Samana vuonna kantaesitettiin säveltäjän viides sinfonia.

Ruthin ja Jussin kihlajaisaikana sattui dramaattinen epidodi, kun Ruth putosi hevosen selästä ja menetti hetkeksi muistinsa. Hän ei muistanut sairausvuoteella edes sitä, kenen kanssa oli mennyt kihloihin. Muisti onneksi palautui, ja häät pidetiin heinäkuussa 1916.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruth muutti miehineen Helsinkiin, mutta niin hän kuin neljä muutakin tytärtä perheineen kävivät Ainolassa säännöllisesti. Juuri Ruth ja Jussi koristelivat aina Ainolan joulukuusen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun tyttäret olivat pieniä, Ainolassa sai ensi-esityksensä Jean Sibeliuksen säveltämä On hanget korkeat nietokset.

Toinen tunnettu Sibeliuksen säveltämä joululaulu on En etsi valtaa loistoa.

Lähde: www.sibelius.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla