Yksi elokuva, yksi draamasarja, yksi luontodokumentti ja yksi taiteilijakuva. Valitsimme tv-tärpit viikonloppuun.

Draamasarja

Viiden jakson jatkosota

Lokakuussa vuonna 2017 ensi-iltansa saanut uusi Tuntematon sotilas ylitti jo neljässä kuukaudessa miljoonan katsojan rajan.

Ohjaaja Aku Louhimieheen ja hänen työtapaansa kohdistunut arvostelu heitti menestyksen ylle varjoa, mutta se ei himmennä Tuntemattoman asemaa suomalaisen elokuvan merkkiteoksena.

Sarjan viisi osaa muodostavat omat kokonaisuutensa.

Vuodenvaihteessa käynnistyy samojen tekijöiden luoma viisiosainen televisiosarja. Kokonaisuus sisältää yli puolitoista tuntia materiaalia, jota ei nähdä elokuvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kirjoitimme Akun kanssa kuvauskäsikirjoituksen ajatellen sekä elokuvaa että tv-sarjaa. Dramaturgisesti ne eroavat toisistaan jonkin verran, koska sarjan viisi osaa muodostavat omat kokonaisuutensa, kertoo sarjan toinen käsikirjoittaja Jari Olavi Rantala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sarjassa nähdään uusia kohtauksia sekä sotatantereelta että kotirintamalta. Sarjan elokuvaa reilusti pitempi kesto auttaa myös henkilöhahmojen syventämisessä.

Ne kuvaavat sotilaiden arkea niin realistisesti kuin mahdollista.

– Minulle Tuntemattoman sotilaan tarina kertoo sodasta, mutta se on samalla sodanvastainen. En koe elokuvaa ja sarjaa mitenkään juhlallisiksi, vaan ne nimenomaan kuvaavat sotilaiden arkea niin realistisesti ja uskottavasti kuin mahdollista.

TV1 alkaen su 30.12. klo 21.05.

Lue myös:


Elokuva

Tarinoita New Yorkista

Romanttisessa komediassa New Year´s Eve (2011) joukko newyorkilaisia valmistautuu uudenvuodenjuhliin. Rooleissa nähdään muiden muassa Michelle Pfeiffer, Robert de Niro ja Hilary Swank.

Nelonen su 30.12. klo 21.

Luontodokumentti

”Makeasti oravainen”

Neljän vuoden aikana kuvatun Metsän selviytyjät -dokumentin pääosassa ovat eläimet, jotka kohtaavat Suomen talven kukin laji omalla tavallaan. Nykytekniikalla on päästy lähelle esimerkiksi oravien vauhdikasta kisailua.

TV1 la 29.12. klo 18.45.

Taiteilijakuva

J. Karjalainen: Beibi ollaan ikuisii

on sukellus yksityisyyttään varjelevan laulumiehen sisimpään.

Yle Teema la 29.12. klo 20 ja TV1 ma 31.12. klo 21.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla