Gran Canaria on pitkään ollut suomalaisten suosikkikohde rantalomakohteiden osalta, joka kieltämättä näkyvyy (ja kuuluu) hyvin myös katukuvasta. Esimerkiksi, saaren eteläosaan matkaava suomalainen ei yksinkertaisesti voi välttyä tapaamasta omia maamiehiään.

Tämä on samaan aikaan hyvä ja huono asia. Muun muassa lapsiperheille ei juuri parempaa rantalomakohdetta voisi löytyäkään. Lento on siedettävä (noin 6 tuntia), ravintoloista saa myös sellaista ruokaa, joka maistuu lapsille ja palvalua saa myös suomen kielellä. Toisaalta tämä samalla vie myös paikan eksoottisuutta pois.

Kaikesta huolimatta Gran Canarialta löytyy myös runsaasti vierailemisen arvoisia paikkoja. Saarihan on itsessään erittäin monimuotoinen ja täältä löytyy kaikkea aina vuoristokylistä, dyyneihin ja turistirantoihin. Parhaiten matkustelu saaren sisällä onnistuu autolla, joiden vuokraus onkin melko edullista.

Vaikka et kokisikaan itseäsi pakettimatkailjaksi, niin usein nämä ovat Gran Canarialle jopa edullisempi vaihtoehto kuin pelkän lennon varaaminen. Sen takia alennuskoodit ja esimerkiksi Aurinkomatkojen sekä Tjäreborgin pakettimatkat kannattaa ottaa mukaan vertailuun.

Las Canteras – Yksi Euroopan komeimmista rannoista

Playa de las Canteras on saaren pohjoispäädystä löytyvä ranta, jota on tituleerattu myös yhdeksi Euroopan komeimmista rannoista. Vaikka itse en tykkääkään uida näin kiirellisillä rannoilla, niin hyvin hoidettu ja siisti rantatie oli kyllä mukava kokemus kävellä läpi. Rannalta löytyy myös kymmeniä mukavia kahviloita ja ravintoloita.

Pohjoisen rantatiet

Gran Canarian maasto on todella vaihtelevaa ja korkeuserot pääsevät välillä yllättämään tosissaan. Paikasta toisee käveleminen voi olla yllättävänkin rankkaa, koska ylä- ja alamäet voivat olla aikamoisia. Jos tarkoitus on nähdä saarta enemmänkin, niin auto on oikeastaan ainoa vaihtoehto kierrellä paikkoja enemmän (ellet sitten ole todella kova kuntoinen). Autoilevat kannattaa käydä ajelemassa Pohjoisen rantatiet läpi, sillä maisemat ovat upeita.

Ravintolat

Itselle suurin yllätys viikon perusteella on ollut se, että ravintoloiden taso on yllättävän heikko. Sekä pohjoisesta että etelästä kyllä löytyy hyviäkin ravintoloita, mutta tyypilliset paikalliset ravintolat ovat kyllä pettäneet kerta toisensa jälkeen. Sen sijaan pohjoismaalaiset ravintolat ovat olleet oikein positiivisia yllätyksiä. Toisaalta ulkomaanmatkalla olisi kiva syödä jotain muutakin kuin kinkkukiusausta ja lihapullia.

Maspalomasin dyynit

Olitpa sitten matkaamassa saaren pohjois- tai eteläosaan, niin Maspalomasin dyynit kannattaa käydä tarkistamassa. Jos käytössäsi ei ole autoa, niin tänne pääsee helposti myös järjestettyjen opasmatkojen avulla (myynnissä joka hotellissa) tai siten voit napata bussin esimerkiksi San Telmon asemalta. Bussimatka kestää Las Palmasista vain 50 minuuttia.

Noin 330 poutapäivää vuodessa

Gran Canaria on yksi maailman aurinkoisimmista paikoista ja parhaimmillaan poutapäiviä onkin jopa 330 kappaletta vuodessa! Jos hakusessa on aurinkovarma loma, niin ei siis yhtään huono valinta sen osalta. Laitetaan tähän loppuun vielä todistusaineistoa, että myös vesisade voi Kanarialla toisinaan yllättää.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla