Katalonialainen paahtovanukas on ranskalaisen crème brûléen serkku. Sen pinta paahdetaan rapeaksi ja koristellaan aprikooseilla ja kirsikoilla.

Crema catalana -paahtovanukas

6 annosta

3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
5 keltuaista
2 dl maitoa
3 rkl ruokosokeria

Lisäksi
12 kirsikkaa
2 aprikoosia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 95 asteeseen. Kiehauta kattilassa kerma, sokerit ja raastettu sitruunankuori. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen maustua 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita keltuaiset ja maito. Lisää joukkoon kermaseos.

Kaada seosta parin sentin kerros kuuteen uuninkestävään vuokaan (halkaisija 10 cm).

Kypsennä vanukkaita 40–60 minuuttia. Vanukkaat ovat valmiita, kun ne ovat hyytyneet. Pane vuuat hieman jäähtyneenä jääkaappiin.

Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ohuelti sokeria. Paahda pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla nopeasti rapeaksi. Koristele annokset aprikoosilohkoilla ja kirsikoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla