
Mehevä possu ja makea banaani käyvät yksiin tässä ET:n lukijan kotiruokaklassikossa, jonka resepti on äidiltä peritty.
Terhin banaanipossu
4 annosta
400 g possun paistisuikaleita
4 banaania
4 dl kuohu- tai ruokakermaa
3–4 tl currya
suolaa
ruokaöljyä paistamiseen
- Paista possunsuikaleita paistinpannulla pienissä erissä tilkassa öljyä. Lisää curry paistovaiheessa lihojen pintaan.
- Kuori ja viipaloi banaanit.
- Lado uunivuokaan kerroksittain lihasuikaleita ja banaaniviipaleita. Lisää suolaa kerroksiin maun mukaan. Kaada kerma vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia.
- Tarjoile banaanipossu riisin kanssa.
Helsinkiläinen Terhi Kerttula muistelee:
”Täyteläinen maku tuo mieleen lapsuudenkodin ja 1980-luvun. Otin reseptin mukaani, kun aikoinaan muutin omaan asuntoon. Kasslerin olen vaihtanut paistiin, muuten ainekset ovat pysyneet samoina.”
Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).