Mehevä possu ja makea banaani käyvät yksiin tässä ET:n lukijan kotiruokaklassikossa, jonka resepti on äidiltä peritty.

Terhin banaanipossu

4 annosta

400 g possun paistisuikaleita

4 banaania

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 dl kuohu- tai ruokakermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3–4 tl currya

suolaa

ruokaöljyä paistamiseen

  • Paista possunsuikaleita paistinpannulla pienissä erissä tilkassa öljyä. Lisää curry paistovaiheessa lihojen pintaan.
  • Kuori ja viipaloi banaanit.
  • Lado uunivuokaan kerroksittain lihasuikaleita ja banaaniviipaleita. Lisää suolaa kerroksiin maun mukaan. Kaada kerma vuokaan.
  • Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia.
  • Tarjoile banaanipossu riisin kanssa.

Helsinkiläinen Terhi Kerttula muistelee:

”Täyteläinen maku tuo mieleen lapsuudenkodin ja 1980-luvun. Otin reseptin mukaani, kun aikoinaan muutin omaan asuntoon. Kasslerin olen vaihtanut paistiin, muuten ainekset ovat pysyneet samoina.”

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Sisältö jatkuu mainoksen alla