Venäläinen borssi ja pohjoisafrikkalaisella harissalla maustettu jogurtti ovat maukas yhdistelmä. Vai tiedätkö sinä paremman tai helpomman borssikeiton reseptin? Kerro siitä meille – ohjeen löydät reseptin lopusta.
Kasvisborssikeitto
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g valkokaalia
3 porkkanaa
70 g mukulaselleriä
500 g punajuurta
1 rkl öljyä
1½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl hunajaa
4 tl za'atar-mausteseosta
1½ tl suolaa
1 prk kikherneitä
lehtipersiljaa
Za'atar -mausteseokseen tarvitset:
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua timjamia
2 rkl sumakkijauhetta
1 tl suolaa
Lisäksi:
4 dl luonnonjogurttia
4 rkl vihreää harissaa
Tee näin:
- Sekoita za'atar -mausteseoksen ainekset keskenään.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Käytä halutessasi kumihanskoja, niin kädet pysyvät puhtaina.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja kuumenna seosta muutama minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, etikka, mausteseos, hunaja ja suola. Hauduta keittoa 40 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Siivilöi ja huuhtele kikherneet ja lisää keittoon. Hauduta 10 minuuttia.
- Sekoita luonnon jogurtin joukkoon harissatahna ja tarjoa keiton kanssa. Silppua lehtipersiljaa keiton pinnalle ennen tarjoilua.