Venäläinen borssi ja pohjoisafrikkalaisella harissalla maustettu jogurtti ovat maukas yhdistelmä. Vai tiedätkö sinä paremman tai helpomman borssikeiton reseptin? Kerro siitä meille – ohjeen löydät reseptin lopusta.

Kasvisborssikeitto

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g valkokaalia
3 porkkanaa
70 g mukulaselleriä
500 g punajuurta
1 rkl öljyä
1½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl hunajaa
4 tl za'atar-mausteseosta
1½ tl suolaa
1 prk kikherneitä
lehtipersiljaa

Za'atar -mausteseokseen tarvitset: 

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua timjamia
2 rkl sumakkijauhetta
1 tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi:

4 dl luonnonjogurttia
4 rkl vihreää harissaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee näin:

  1. Sekoita  za'atar -mausteseoksen ainekset keskenään.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Käytä halutessasi kumihanskoja, niin kädet pysyvät puhtaina.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää loput kasvikset ja kuumenna seosta muutama minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, etikka, mausteseos, hunaja ja suola. Hauduta keittoa 40 minuuttia.
  4. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Siivilöi ja huuhtele kikherneet ja lisää keittoon. Hauduta 10 minuuttia.
  5. Sekoita luonnon jogurtin joukkoon harissatahna ja tarjoa keiton kanssa. Silppua lehtipersiljaa keiton pinnalle ennen tarjoilua.

 

P.s. ET-lehdessä 7/2017 haastateltu Reijo Virta kaipailee täydellistä liha-borssikeiton reseptiä. Tiedätkö sinä sellaisen? Jaa reseptisi kommenteissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla