Uusimmassa ET-lehdessä Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö kertovat, miten he tapasivat ja miten heistä tuli sekä kilpatanssipari että rakastavaiset.

Kilpatanssin maailmassa Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö ovat legendoja. He voittivat maailman arvostetuimman ammattilaisten latinalaistanssien British Open -kilpailun Blackpoolissa 1997, 1998, 1999 ja 2001. Lisäksi heillä on hallussaan kaksi euroopanmestaruutta ja lukuisia muita arvokilpailuvoittoja.

Suurelle yleisölle pari on tullut tutuksi television Tanssii tähtien kanssa -kisasta. Jukka on sen tuomariston puheenjohtajana tälläkin kaudella.

– Tuomareita syytetään välillä ankaruudesta. Ammattilaisena sitä on vähän pakko olla, vaikka kilpailijat eivät olekaan tanssijoita. On aseistariisuvaa, kun joku oman alansa huippu heittäytyy alueelle, joka on hänelle aivan uusi, Jukka luonnehtii.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sirpa ja Jukka ovat kokeneet huippuhetkiä, mutta myös vaikeuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Menestyksemme oli monelle yllätys, ja toi myös paineita. Meitä alettiin tarkkailla, arvostelu ja pahanpuhuminen lisääntyivät. Joskus jopa epäiltiin, että käytämme dopingia, koska tanssimme aina viime minuuttiin asti täysillä. Joskus jopa vähän musiikin yli, mistä tuli sittemmin muoti-ilmiö, Jukka kertoo.

Eräs parin ystävä on todennut Jukan ja Sirpan vain tanssivan elämän läpi. Siihen koreografiaan kuuluu kiitollisuuden lisäksi uhrauksia.

– Emme ole voineet nähdä rakkaitamme niin paljon kuin olisimme toivoneet, Sirpa myöntää.

Lue Sirpan ja Jukan tarina ET-lehdestä 17/2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla