
Pakastepitsoissa on valinnanvaraa ja eroja energiassa, suolamäärissä ja kilohinnoissa. En olisi uskonut, että pakastepitsa voi olla näin hyvää!
Grandiosa, kinkku & mozzarella
Valmistettu Norjassa, maahantuoja Felix Abba. 550 g/4,05 e (7,36 e/kg). Energiaa 230 kcal, rasvaa 9,5 g, suolaa 1,2 g/100 g.
lMainio pohja. Hyvä peruspizza. Tätä pöytään. Vain tomaatti erottuu. Rasva maistuu. Kävisi isoon nälkään. Aika tavallinen.
* * *
Ristorante, Pizza formaggio & pomodori
Dr. Oetker, Saksa. 355 g/2,99 e (8,42 e/kg). Energiaa 232 kcal, rasvaa 11,6 g, suolaa 1,2 g/100 g.
Rapsakka. Vivahteikas makupaletti. Tomaatti ja pesto raikastavat. Tomaattia on minulle jo liikaa. Pikkutomaatit todella tuoreen tuntuisia.
* * * * *
Frutti di mare
Apetit, Säkylä. 280 g/1,69 e (6,04 e/kg). Energiaa 208 kcal, rasvaa 9,2 g, suolaa 1,1 g/100 g.
Frutti di mare on kestosuosikkini, niin näistäkin. Tuoksu voimakkaan merellinen. Hyvä simpukan maku. Turhan voimakas äyriäisten haju, en pidä. Tonnikala mössönä tomaatin seassa. Pohjassa kartongin makua.
* *
Pirkka Parhaat Rucola-kinkku kiviuunipitsa
Valmistettu Italiassa, maahantuoja Ruokakesko. 350 g/3,39 e (9,69 e/kg). Energiaa 200 kcal, rasvaa 5,5 g, suolaa 1,7 g/100 g.
l Näyttää ja maistuu aidolle pizzalle. Mahtava pohja. Rukola tekee terää. Tomaatti saisi maistua enemmän. Aika suolainen. Tätä ostan.
* * * * *
Trattoria Alfredo, Kinkku-sienipizza
Valmistettu Saksassa, maahantuoja Lidl. 2 x 350 g/598 e (8,54 e/kg). Energiaa 188 kcal, rasvaa 5,6 g, suolaa 1,4 g/100 g.
Rapea, hyvä pohja. Peruspurtavaa nälkäiselle. Huoltoasemapitsan näköinen. Kuin lapsuudessa, nyt kaipaisin lisäpotkua. Oma suosikkini on Alfredon salamipizza!
* *
Pisteytys
* = ei maistu
* * = vain tosi kovaan nälkään
* * *= hyvää arkipurtavaa
* * * * = kelpo pitsaa
* * * * * = kuin italialaisessa pitseriassa
TEE ITSE HELPOSTI
Kotoinen sienipitsa
Taikina
2,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1 tl hiivaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl lämmintä vettä
1 rkl rypsiöljyä
Täyte
1 pieni prk tomaattisosetta
½ prk yrttistä tomaattimurskaa
2–2,5 dl juustoraastetta
5–6 tuoretta herkkusientä
1 pieni kesäkurpitsa
2–4 viipaletta (parman)kinkkua
kourallinen rukolaa
mustapippuria, oreganoa
Sekoita puuhaarukalla kulhossa ensin jauhot, kuivahiiva ja suola, lisää sitten vesi ja öljy.
Alusta sen verran kun ranteesta
riittää puhtia, ja kaada pehmeä taikina leivinpaperille pellille. Levitä lastalla pitsapohjaksi.
Anna kohota 15 minuuttia.
Levitä pohjalle tomaattisosetta,
-murskaa ja juustoraastetta. Rouhi
päälle mustapippuria.
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Leikkaa herkkusienet ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja rukola suikaleiksi.
Ota kypsä pitsa uunista ja levitä päälle sienet, kesäkurpitsat, rukolasilppu ja kinkkuviipaleet. Ripottele pinnalle
tuoretta tai kuivattua oreganoa.