4 kpl
Taikinajuuri ¾ dl vettä ¼ pkt tuorehiivaa ½ tl sokeria ¾ dl vehnäjauhoja
Taikina 3 dl vettä ½ tl suolaa n. 8 dl vehnäjauhoja 1 rkl auringonkukkaöljyä
Juustotäyte 100 g fetaa 200 g mozzarellaraastetta 150 g gouda- tai edamraastetta 100 g hienorakeista raejuustoa (esim. Keso) 1 kananmuna
Paistamiseen 2 rkl auringonkukkaöljyä

Tee taikinajuuri. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja sokeri veteen.

Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan levätä vedottomassa paikassa 30–45 minuuttia, kunnes taikina kuplii voimakkaasti.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, puolet jauhoista ja taikinajuuri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on muotoiltavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaivaa joukkoon öljy ja alusta kimmoisaksi noin 5 minuuttia. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota puolitoista tuntia. Painele taikinasta kevyesti ilmaa pois kohotuksen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmista juustotäyte. Murusta kulhoon feta, lisää muut juustot ja muna.

Puristele täytteestä tasaista massaa.

Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi jauhotetulla pöydällä ja kaulitse pallot kiekoiksi (halk. 20 cm). Jaa juustomassa kiekkojen keskelle kasoiksi. Kerää reunat nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Kaulitse palat vielä paistinpannun (halk. 25 cm) kokoisiksi pitsoiksi.

Kuumenna paistinpannussa keskilämmöllä tilkka öljyä. Nosta pitsa saumapuoli alaspäin pannulle. Pistele pintaan muutamia ilmareikiä syömäpuikolla tai haarukalla. Paista ruskeatäpläiseksi 10–15 minuuttia. Käännä, pistele ilmareiät ja paista kypsäksi.

Leikkaa pitsat paloiksi ja tarjoa heti. Voit myös pakastaa ne ja paistaa kevyesti pannulla sulatuksen jälkeen.

Älä nyt sentään pitsaksi morkkaa! :D Kiitos ohjeesta, olen kerran saanut tätä, ja nyt on kiva päästä tekemään itse!

Sisältö jatkuu mainoksen alla