Ensimmäiset lämpimät päivät houkuttelevat ottamaan aurinkoa. Ihoa kannattaa kuitenkin suojata keväästä lähtien, sillä hyvä pohjarusketus ei ole riittävä aurinkosuoja.

Kevätauringon helottaessa on syytä tarkastaa kotihyllyjen aurinkosuojatilanne. Ja siirtää suoja kaapinpohjalta iholle

Iholiiton toiminnanjohtaja Sirpa Pajusen mielestä aurinkosuojaa valitessa ei kannata turvautua liian alhaisiin kertoimiin. Oikeastaan hänellä on yksinkertainen nyrkkisääntö: Mitä korkeampia suoja sen parempi.

- Alle 30 suojakertoimet ovat mielestäni melkeinpä turhia, Pajunen toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Levitä ja lisää

Aurinkosuojavoidetta levittäessä ei kannata rasvan kanssa kitsastella, sitä todella pitää levittää kaikkialle paljaalle iholle ja lisätä jos hikoiluttaa tai ui, Pajunen muistuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aurinkosuoja-purkista tulee löytyä sekä UVA- että UVB-kertoimet. UVA suojaa ihoa vanhentavilta säteiltä ja UVB puolestaan lyhytaaltoiselta, ihoa polttavalta ja syöpää aiheuttavalta säteilyltä.

Pajusen mielestä yksi suurimmista auringonottoon liittyvistä harhakäsityksistä on se, että ruskettunut iho ei tarvitsisi enää suojaa. UV-säteet kun tunkeutuvat ruskettuneenkin ihon läpi ja siksi auringossa jo hyvinkin paahtunut iho palaa, kun sitä tarpeeksi kuumentaa.

Lue lisää ikääntyvän ihon keväthoidosta ET-lehdestä 9/14.

Näin otat aurinkoa turvallisesti

Auringosta ei saa tarpeeksi D-vitamiinia

Sisältö jatkuu mainoksen alla