Lapseni ovat innokkaita Facebookin käyttäjiä. Olen itsekin liittynyt palveluun tuttavani kehotuksesta. Pelkään kuitenkin viruksia ja verkkorosvoja. En myöskään haluaisi että koko Suomen kansa tietää tekemiseni.
Mitä Facebookissa tehdään? Miten suojaan oman yksityisyyteni?

Facebook on kasvanut muutamassa vuodessa yhdeksi suosituimmista verkkopalveluista.  Palvelulla voi pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin. Sitä voi pitää eräänlaisena virtuaalisena ostoskeskuksena, johon eri ihmiset tulevat tekemään eri asioita.

Tässä muutama perusohje Facebookin käyttöön. Palaan Facebookin käyttöön yksityiskohtaisemmin tulevaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten liityn Facebookiin?

Facebookiin liittyminen on helppoa, ja tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Mene www.facebook.com–sivulle. Heti etusivulla on mahdollisuus rekisteröityä palveluun. Palvelu kysyy nimeä, sähköpostiosoitetta, salasanaa, sukupuolta ja syntymäaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi. Salasanan määrität itse. Muista tehdä sellainen salasana, että sitä eivät muut arvaa. Unohdetun salasanasi voi tilata uudestaan sähköpostiosoitteeseen, jolla olet rekisteröitynyt.

Kunnon Facebook-profiilissa on sellainen kuva, josta sinut tunnistaa. Tämä helpottaa ystäviäsi löytämään sinut.

Itse Facebook-profiiliin ei tarvitse laittaa mitään muita tietoja kuin ne mitkä haluat. Palveluun ei kannata laittaa kuin sellaista tietoa, jonka leviäminen muidenkin kuin aivan läheisimpien ihmisten tietoon ei haittaa.

Rekisteröidyttyäsi sinun kannattaa tutustua ensi töiksesi palvelun yksityisyysasetuksiin. Niiden avulla säätelet mitä tietoja sinusta näkyy kenellekin. Suosittelen laittamaan lähes kaikki tiedot sellaisiksi, että vain ystävät ne näkevät.

Voit myös luoda erilaisia ystäväryhmiä, joille näytät enemmän tai vähemmän tietoa kuin muille ystävillesi.

Mistä saan ystäviä Facebookiin?

Voit etsiä ystäviäsi selailemalla esimerkiksi muiden ystäviesi ystävälistoja. Ystävä lisätään lähettämällä hänelle pyyntö tulla ystäväksi. Vastapuoli voi sitten hyväksyä tai hylätä pyyntösi. Sinun ei tarvitse hyväksyä kaikkia ystäväpyyntöjä. Ei pidä myöskään loukkaantua, jos joku ei halua hyväksyä sinua ystäväksesi.

Mitä Facebookissa tehdään?

Ensisijaisesti Facebook on tarkoitettu pitämään yhteyttä ystäviesi kanssa. Voit olla heihin yhteydessä yksityisesti Facebookin viestipalvelun kautta tai chattaamalla heille.

Sen lisäksi voit kertoa kuulumisia, jakaa mielenkiintoisia linkkejä, videoita tai valokuvia isommallekin ystäväporukalle.

Facebookin ominaisuus on erilaiset sovellukset. Sovelluksia löytyy vaikka kuinka paljon, ja osa niitä voi olla vahingollisiakin.

Älä hyväksy yhtään sovelluskutsua, jos et tiedä mistä on kyse. Tarvittaessa kysy kutsun lähettäneeltä kaveriltasi mistä on kyse.

usva-lintunen.Kylläpäs laitoit pähkinän purtavaksi. Arvaa, oonko tehnyt etsintää. Jos haluat , niin laita yv.
Sinun kirjoituksesi ovat mukavia . Sulla on hyvä ulosanti.
Muuten, kohtasit nyt tyypin, joka kirjoittaa oikeita paperikirjeitä. Että silleen.
Hyvää keskiviikkoa kaikille.

Niinpä,äänestetään vaan.
Pirtsa.....kerro vihje......
kaveriksi sinne ei ihan pääse jos ei jotain nimitietoa löydy;)))))
Mulla on punainen puku,tummat hiukset etunimi alkaa M:lla....Turku ,olen rescue-eläinten ryhmissä,aforismeissa,Usko,Toivo ja Rakkaus,paljon kuvia ja ystäviä......jos löydät minut olet aikamoinen etsivä.
No,leikki leikkinä,mutta nyt just menen facebookiin katsomaan mitä kivaa kaverit ovat kirjoittaneet.

mm.tällainen Aurajoen ylittävä silta on fb.ni eräs kuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla