
Punaviinissä haudutettu paahtopaisti on herkullisen mureaa. Hyvää ruokahalua, rakkaat isät ja isoisät!
6 salottisipulia
200 g herkkusieniä
1 porkkana
700 g paahtopaistia
4 pekoniviipaletta (100 g)
50 g voita
1 rkl rypsiöljyä
½–1 tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl vehnäjauhoja
½ l punaviiniä, mieluiten burgundilaista
2 dl vahvaa lihalientä
1 rkl tomaattisosetta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl timjamia tai 2 tuoretta timjaminoksaa
1 laakerinlehti
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori ja lohko sipulit. Puolita herkkusienet. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuivaa paisti talouspaperilla ja leikkaa se kuutioiksi. Pilko pekoni.
- Kuumenna valurautapata. Ruskista sipuleita, herkkusieniä ja porkkanoita voissa 5 minuuttia. Mausta vihannekset kevyesti uolalla ja nosta ne reikäkauhan avulla hetkeksi sivuun odottamaan.
- Laita valurautapataan öljyä. Ruskista lihat öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä pintaan. Lisää pekoni ja ruskista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kääntele jauhot lihojen joukkoon. Lorauta sekaan punaviini ja lientä niin paljon, että se peittää ainekset. Lisää tomaattisose, yrtit ja valkosipuli. Kaada vihannekset pataan ja anna hautua uunissa noin tunti tai kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
- Tarjoa perunamuusin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa