Olen joskus lapsena löytänyt tai saanut tämän kolikon, näyttää vanhalta ja sen taus on huonokuntoisen näköinen.  Etupuoli on hyväkuntoinen, kuva sotilaasta ja kreikkalaisia kirjaimia, joista muodostui nimi Achilleus. Materiaalista en ole varma. Kolikon halkaisija on noin 25 mm. Tiedot tästä kiinnostavat kovasti. Tero

Hyvin olet lukenut kreikkalaisia kirjaimia, Achilleus siinä lukee ja häntä kuva esittää. Tämä vain ei ole antiikinaikainen raha, vaan meidän aikanamme tehty esine, luultavasti pronssinen matkamuisto. Antiikin ajan kolikot lyötiin, mutta tämä on valettu, sen paljastaa mm. aihion ”karhea” pinta.

Achilleus eli Akilles on kyllä kuvattu aitoihinkin kreikkalaisiin rahoihin, mm. Thessaliassa Larissan kaupungissa noin 300–400 e.Kr. rahoihin on kuvattu Achilleuksen pää. Achilleuksen nimeä ei näissä rahoissa ole lainkaan.

Achilleus oli hienoa sukua, isä oli kuningas, äiti jumalatar. Achilleuksesta tuli haavoittuvasta kantapäästään huolimatta Troijan sodan sankari. Kaunista tarua kaikki, mutta kuka tietää olisiko hitunen totuuttakin mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla