Sain mammaltani aikoinaan oheisen kuvan venäläisen teekannun. Leimasta ymmärrän sen verran, että se on Kuznetsovin Riian tehtaan tuotantoa, mutta miltähän vuodelta/vuosikymmeneltä se mahtaa olla? Mikä on rahallinen arvo? Muuten kannu on on aivan ehjä (ei edes lasituksessa säröjä), mutta kannessa on yksi ja kannun suuosan reunassa kaksi pientä lohkeamaa. Taina

Hyvin kysyjä on lukenut vanhoja venäläisiä posliinileimoja. Kahvikannu on luultavimmin 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alusta.

Niin se on: muuten ehjä, mutta vikoja on. Tämä valkoinen Kuznetsovin talousposliini ei ole vielä hirveän harvinaista Suomessa, sillä Karhulan lasitehdas toimi Kuznetsovin tuotteiden maahatuojana sata vuotta sitten.

Näin ollen vialliselle esineelle ei oikein voi rahallista hintaa määrittää. Tunnearvoa viat eivät sen sijaan syö.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Venäläinen teekannu
Mummoni perintöjä minulla on saman tehtaan teekannu. Kansikin ihan ehjä. Se oli kiinni korvassa nahkanauhalla.Löysin lisäksi kirpparilta kermanekan, joka kuuluu samaan kastiin.Ihme sinänsä, että on säilynyt ehjänä. Mummon piirongin päällä ne nyt koreilevat samanaikaisten maitokannujen ja lasisten kynttilänjalkojen kanssa. Itselleni ne kertovat tarinoita , lapsilleni ehkä eivät.
Terveisin Säilyttäjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla