Kylmässä juhannuksessa on puolensa. Silloin ei tarkene edes hukkua.

Juhannus vuodesta toiseen heittää meidät tietoyhteiskunnan työmuurahaiset pariksi päivä ajassa satoja vuosia taaksepäin.

Silloin me sisäilmaihmiset siirrymme säiden armoille yhdeksi pitkäksi viikonlopuksi ja yritämme mökkirannoillamme pysyä pinnalla.

Rauhoittava raekuuro

Yleensä tuulet ja tuiskut vievät ihmishenkiä, mutta Suomessa on juhannuksena homma päinvastoin. Mitä kylmempää ja sateisempaa, sen suuremmalla todennäköisyydellä pysytään hengissä.  Ainakin tänä juhannuksena kävi niin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kylmyys pelasti, uutisoivat tämän päivän lehdet, kun hukkumiskuolemia on raportoitu juhannukselta ainoastaan yksi. Vähemmällä olisi luultavasti selvitty vain, jos järvet olisivat olleet jäässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samainen hyytävä tuuli ja piiskova sade ovat näyttäneet kuorineen meistä myös pahimmat tappeluhalut, sillä väkivaltauutisia löytyy lehtiotsikoista jopa vähemmän kuin normaalin viikonlopun jäljiltä.

Ilta-Sanomissa tosin epäillään raekuuron lisäksi MM-jalkapallokisojen rauhoittaneen juhlatunnelmaa. Puoliaika kun on sen verran lyhyt, ettei siinä ehdi oikein viritellä kovin tymäkkää riitaa.

Lisää peliaikaa

Samaan aikaan, kun maailma ympärillä tuntuu vain monimutkaistuvan, juhannuksen uutissanoma pysyy yksinkertaisena.

Kylmällä ei janota. Eikä ilman janoa hypitä hukkumaan, puukottamaan mökkinaapuria tai nuijimaan kavereita.

Jos se on näin helppoa, niin lisää arktisia kesäsäitä ja Ylelle toive: ostakaa vain oikeudet kaikkiin mahdollisiin pallopeleihin.

Oletko tehnyt jo penkkiurheilijatestin? Testaa tästä, oletko todellinen penkkiurheilija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla