Yhä vanhempana eläkkeelle, toivovat poliitikot – mutta jaksavatko työntekijät?

Eläkeiän nostosta huolestunut Rakennusliitto haluaisi, että työn raskaus otettaisiin huomioon eläkeiässä.

Työväestä vain joka viidennes uskoo jaksavansa työelämässä 67-vuotiaaksi. Näin tyly luku selviää Rakennusliiton teettämässä Suomalaiset ja eläkeikä -tutkimuksesta.

Myös usko omaan jaksamiseen työelämässä näyttäisi dramaattisesti hiipuvan iän myötä.
 
60-vuotiaista enää vain joka viides uskoo jaksavansa vielä seitsemän vuotta työelämässä.
 
Tutkimus on osa Rakennusliiton Elävänä eläkkeelle -kampanjaa, jossa halutaan herätellä suomalaisten keskustelu- ja vaikuttamisintoa eläkeasioihinsa.
Sen peruskysymys on, voiko kaikissa töissä jaksaa yhä pidentyvään eläkeikään saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Enemmän iloa eläkkeestä

Nykyään suomalaiset jäävät käytännössä eläkkeelle vähän alle 61-vuotiaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläkeikää laskevat tuhannet vuosittain työkyvyttömyyseläkkeelle jäävät, joissa on paljon jopa alle 52-vuotiaita. Ja nyt suunnitelmissa olisi, että töissä pitäisi jaksaa yhä vain pidempään, 67-vuotiaaksi.

Rakennusliiton mielestä tavoite on lähes järjetön.

– Neuvottelut eläkeiän nostosta eivät ole realistisia, totesi Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi Elävänä eläkkeelle -kampanjan aloituspuheenvuorossaan.

Hänestä juuri nyt on oikea aika kansalaisvaikuttamiselle, sillä eläkeiän nostoa vastustavat niin työnantajan kuin työntekijöidenkin edustajat.
 
Harjuniemen mukaan ylhäältä päin saneltu eläkeiän kaavamainen nosto tuntuu erityisen epäreilulta juuri raskaiden alojen työurissa.
 
– Fyysisesti raskaammilla aloilla, perinteisten duunarimiesten töissä, on jo nyt eläkeiän pituus liki kuusi vuotta lyhyempi kuin esimerkiksi ylemmän toimihenkilönaisen. Siksi olisi tärkeää, että eläkkeelle päästäisin tasa-arvoisemmin, ei vain Buranan voimin aivan loppuun kuluneina, Harjuniemi toteaa.
 
Lue lisää aiheesta www.elavanaelakkeelle.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla