NettiET:n keväkalenterissa seurataan kevään edistymistä pääsiäiseen asti. Osallistu kalenterin tekoon. Jutuista ja kuvista saat palkinnon!

Tästä se alkaa, ET:n keväkalenteri.

Ensimmäiset kuvat on lähettänyt Esko Karonen. Hän seuraa kevään edistymistä Hattulassa, lähellä Hämeenlinnaa.

Näin Esko kertoo:

Sunnuntaina 30.3. oli valtavan kaunis ilma, joten ei muuta kuin kameraa ulkoiluttamaan. Kummasakin kuvassa näkyvät kosket, joissa on pienehkö säännöstelypato. Ne eivät juurikaan näy kuvissa sulan maan aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hattulan Renkajoki menee monen mutkan kautta Renkoon.

Kuvia taloyhtiöstä, jossa asun. Vieressä näkyy alue, josta kaupunki vuokraa palstoja kaupunkilaisille, jotka tykkäävät myllätä multaa ja kasvattaa kaikenlaista.

Aurinko on sulattanut lämpimän, etelään päin olevan metsänreunan.

Palstat odottavat innokkaita puutarhureita.

Päivä pitenee, valoisa jakso alkaa

Maanantaina 21.3. oli kevätpäiväntasaus eli päivä ja yö olivat lähes yhtä pitkiä koko maapallolla. Kevätpäiväntasauksen myötä aurinko siirtyy taivaanpallon eteläiseltä puoliskolta pohjoiselle, jossa alkaa puolen vuoden mittainen valoisa jakso.

Päivä pitenee nyt vauhdilla, esimerkiksi päivän pituus Helsingissä on tänään 12 h 26 min, Utsjoella päivä on jo 14 minuuttia pitempi.

Lumen syvyys Helsingissä on 45 cm, Utsjoella lunta on hiukan enemmän, 58 cm. Itä-Suomi on lumisin: esimerkiksi Joensuussa lunta on tänään virallisesti 67 cm.

Lähde: Foreca

Osallistu sinäkin!

Lähetä kuvia, tarinoita tai videoita, miten kevät edistyy sinun paikkakunnallasi.

Kaikkien kuvien ei tarvitse olla ulkoa: kuvaa vaikkapa kevään myötä piristyvä ja kukkiva huonekasvi! Tai kissasi, joka nauttii sohvalla auringon paahteesta ikkunan läpi.

Muuttolintujen rynnistys alkaa kohta: nappaa kuva ensimmäisestä kiurusta tai joutsenesta. Seuraa järven jään sulamista tai lumiukon valahtamista. Milloin lumen alta pilkahtaa ensimmäinen joulutähden tai lumikellon kukka?

Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme joka arkipäivä yllätyspalkinnon ja julkaistujen kuvien/juttujen lähettäjät palkitaan kirjalla tai muulla tavarapalkinnolla. Lisää palkinnoista kerromme myöhemmin. Voittajat kerromme perjantaisin.

Lähetä kuvasi ja tarinasi täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla