Valitsimme lukupiireille kahdeksan kirjaa.

Monica Fagerholm: Säihkenäyttämö. Teos. (ilmestynyt)
- Itsenäisenä toimiva jatkoromaani aiemmin ilmestyneelle romaanille Amerikkalainen tyttö. Lyyrinen, säihkyvä kieli kieputtaa syvälle pienen yhteisön salaisuuksiin tarunhohtoisessa kartanomiljöössä.

Per Pettersson: Hevosvarkaat. Otava. (ilmestynyt)
- 67-vuotias norjalaismies kulkee takaisin nuoruutensa kesään ja isän ja pojan kasvukipuihin. Muistot saavat pohtimaan ohikiitävän elämän onnenhetkiä – taustalla jylhä luontokuvaus.

Kalle Isokallio: Putkimies Pietarista. Tammi.
(ilmestynyt)
- Riemukas satiiri kansalaistottelemattomuudesta, joka vahingossa nostaa vihreän energian arvoon arvaamattomaan. Moskovassa 1955 pääministeri Kekkoselle kerrotaan salassa jotain, mikä saa hänet suosittelemaan presidentti Paasikivelle YYA-sopimuksen jatkamista 20 vuodella. Tuo salaisuus ei ehkä olisi paljastunut koskaan, ellei konepajayrittäjä Viljo Koistinen olisi alkanut järjestellä omaa eloaan niin, etteivät poliitikot pääse siihen liiaksi sotkeutumaan.

Antti Hyry: Uuni. Otava. (ilmestynyt)
- Mies muuraa uunia ja miettii elämää. Muuri nousee ja pysyy, tapahtumat tulevat ja menevät. Pysähtymisellä ja elämän hitaalla kehkeytymisellä on arvo, joka tuntuu nykymaailmasta hävinneen.

Lähikuvassa Lenita Airisto. Otava.
(ilmestynyt)
- Iättömän voimanaisen suorasukainen henkilökuva. Tutustu pinnan alle ja päätä, oletko elämästä samaa vai eri mieltä?

Timo Harju: Kastelimme heitä runsaasti kahvilla. Ntamo
. (ilmestynyt)
- Siviilipalvelusmies Timo Harju kohtasi vanhainkodissa hauraita kohtaloita ja päätti koota niistä runokokoelman. Ansiokkaan esikoisen sävy ei ole säälivä, vaan ihmisyydessä tasavertainen ja kokemusta kunnioittava. Yllättävä, ajankohtainen ja runsaasti puhuttanut kokoelma.

Tommi Melender: Ranskalainen ystävä. WSOY.
(Ilmestynyt.)
- Joel Raento on suomalainen näytelmäkirjailija ja julkkisluennoitsija.Identiteettikriisin jälkeen hän vetäytyy ranskalaiseen pikkukaupunkiin omistautuakseen lukemiselle. Hän tapaa Marcel Daigneault’n, tragedian kokeneen entisen lehtorin ja nykyisen kuljetusyrittäjän. Tutustuessaan Joel ja Marcel oppivat jotain tärkeää itsestään, ystävyydestä ja ihmisen kyvystä tehdä hyvää.(katso myös Melender: Kunnian mies ja runokokoelmansa Maanosa minussa

Johanna Adorjan: Rakkaudessa Erottamattomat. Otava
. (ilmestynyt)
- Nuori toimittaja kertoo unkarinjuutalaisten isovanhempiensa riipaisevan, kaksoisitsemurhaan päättyvän tarinan. Koskettava. Mutta rakkaus vetoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla