Lähes puolet yli 75-vuotiaista ajattelee, ettei nyky-yhteiskunnassa pärjätäkseen tarvitse osata käyttää tietokonetta. Kolmannes ikäryhmästä kuitenkin jo käyttää internettiä.

Verkkopalvelut eivät tavoita kaikkia, sillä yli 75-vuotiaista noin kolmannes käyttää internettiä. Matkapuhelin löytyy jo 90 prosentilta ikäryhmästä. Tieto selviää Käyttäjällä kätevä teknologia -projektin ja Lähiverkko projektin yhteisestä tutkimuksesta.

Suuri osa yli 75-vuotiaista uskoo, että oppisi kyllä käyttämään tietotekniikkaa, jos saisi siihen opastusta. Siihen ei kuitenkaan ole halua. Niistä ikäihmisistä, joilla ei vielä ole käytössään uutta teknologiaa, peräti 86 prosenttia kokee, ettei tarvitse laitteita.

Lisäksi puolet tietokonetta jo käyttävistä ajattelee, että laitteet ja ohjelmistot ovat liian monimutkaisia. 44 prosenttia heistä toivoisi, että saisi lisää opastusta tietokoneensa käyttöön. Mieluiten opastusta ja neuvontaa halutaan itselle läheiseltä ihmiseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käkäte-projekti (käyttäjälle kätevä teknologia) on Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton ja Vanhustyön keskusliiton yhteinen projekti. Lähiverkko on Eläkeliiton ja Ehyt ry:n yhteishanke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde: Vanhustyön keskusliiton tiedote

Sisältö jatkuu mainoksen alla