Joskus rakkaus löytyy netistä. Näin kävi Hannulle, joka ei halunnut perustaa profiilia deittisivustolle, mutta löysi uuden kumppanin Suomi24-keskustelupalstalta.

Hannu Honkanen, 57, Laitila:

”Parasta suhteessamme on vahva luottamus”

”Kevättalvella 2006 olin eronnut mies, joka teki pitkää päivää telakalla ja peruskorjasi vanhaa omakotitaloa. Harrastuksille ei riittänyt aikaa. Vapaa-ajalla istahdin koneen ääreen ja surffailin keskustelupalstoilla. Aiheet vaihtelivat politiikasta rakentamiseen. Välillä kävin saunassa ja istahdin sitten taas koneen ääreen juttelemaan.

Juttu vain alkoi luistaa.

Kävin aikoinaan 16 vuotta tansseissa, mutta enää ei tullut mieleenkään, että olisin jaksanut lähteä ulos ihmisiä tapaamaan. Ravintolat eivät kiinnostaneet. Erityisesti kesäloman alkaessa pähkäilin, miten mukavaa olisi, jos uuden mökin terassilla olisi vilvoittelemassa joku muukin kuin kingcharlesinspanielini Tupsu.

Välillä mietin profiilin perustamista deittisivustolle, mutta en saanut sitä aikaiseksi. Pian ei ollut mitään tarvettakaan, sillä Suomi24-keskustelupalstalla huomioni kiinnittyi oululaiseen Anitaan. Hänen nasevat kommenttinsa kävivät yksiin omien ajatusteni kanssa. Juttu alkoi luistaa aina vain paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä molemmilla oli ero takana.

Samantapaiset mielipiteet innostivat minut lähettämään hänelle yksityisviestejä, ja pian olimme sähköpostikirjeenvaihdossa. Vaihdoimme kuulumisia, kerroimme itsestämme ja etsimme yhteisiä asioita. Anitalla oli kaksi aikuistuvaa tyttöä, minulla aikuinen poika, ja meillä molemmilla oli ero takana. Aluksi olin varauksellinen, mutta kuultuani, että Anita työskenteli opettajana, rentouduin. Tuntui hyvältä tietää, että hänellä oli koulutusta ja talousasiat kunnossa. Ei mikään huithapeli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rohkaistuin ehdottamaan tapaamista, ja heinäkuussa matkustin Ouluun. Sovimme treffit paikallisen uimarannan parkkipaikalle. Tupsu toimi esiliinana.

Anitaa tuskin jännitti yhtä paljon kuin minua.

Minua jännitti. Olimme kyllä vaihtaneet kuvia, mutta treffit ovat aina treffit. Ulkoisesta olemuksesta Anita sai täydet pisteet. Yllätyin hänen iloisuudestaan ja avoimuudestaan. Häntä tuskin jännitti yhtä paljon kuin minua, hän on työssään aikuisopettajana nähnyt monenlaisia ihmisiä. Kävimme syömässä ja katselimme kaupunkia.

Ensitapaamisen jälkeen yhteydenpitomme jatkui tiiviinä. Loppuvuodesta kihlauduimme, ja seuraavana kesänä Anita muutti luokseni Laitilaan. Itse olin juuri aloittanut yritystoiminnan, joten muita vaihtoehtoja yhteiselämän paikkakunnalle ei ollut. Onneksi hän löysi hyvän työpaikan ja asiat loksahtivat kohdilleen.

Joulukuussa 2009 vietimme häitä.

Joulukuussa 2009 vietimme häitä. Anitan tyttäret jäivät Ouluun opiskelemaan, mutta kävivät usein luonamme.

Harrastamme Rotary-toimintaa, ja Anita tukee minua kunnallispoliittisissa riennoissani. Parasta suhteessamme on molemminpuolinen, vahvaksi rakentunut luottamus.”

Myös Huutokauppakeisari-sarjan Heli ja Aki tapasivat netissä. Lue juttu:

Treffailu lukuina

  • 20 % 45–75-vuotiaista suomalaisista on käynyt nettitreffeillä.
  • 30 % kaikista on kokeillut nettitreffailua.
  • 36 % nettideittailua kokeilleista on löytänyt nykyisen kumppaninsa tai puolisonsa internetin välityksellä. 
  • Yli 75 000 euroa / vuosi ansaitsevat deittailevat muita ahkerammin.
  • Jokainen suomalainen käy elämänsä aikana treffeillä keskimäärin 13 kertaa ja jokainen amerikkalainen 50 kertaa.

▸ Lähteet: Maire Soljuva: Rakkautta ruudun takaa (Aurinko Kustannus 2017). Nettideittipalvelu Happy-pancaken teettämä tutkimus

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 3/2018.

Vierailija

Mikä mäihä! Minulle ei ole ikinä tullut mieleen etsiä kumppania Suomi24 keskustelupalstalta. Keskustelu on siellä on sen verran hurjaa....

tarja-liisa

Hienoa! usein rakkaus tulee vastaan paikassa jota ei osaa edes ajatella,olen myös tavannut aviomieheni netissä ja kirjoittelun kautta opin hänen elämänkatsomustaan ja ajatusmaailmaansa,avioliittoa on kestänyt kymmenen vuotta ja voin kertoa että olen onnellinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla