Kuudenkympin ikä ei vie mahdollisuuksia onneen. Asenne ratkaisee.

Olla sinut itsensä ja muiden kanssa, elää ilman stressiä ja suuria huolia. Siinä yksinkertainen onnen resepti, jonka moni tunnistaa.

Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei aina ole. Usein vasta vuosien vieriessä ihmisellä on riittävästi kanttia hyväksyä itsensä ja elämänsä suruineen ja iloineen.

Onnellisimmillaan ihminen on kuusi–seitsenkymppisenä, väitetään. Silloin hän on tutkimusten mukaan karaistunut kestämään takapakkeja, löytänyt itsensä ja vapautunut muiden odotuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ikäihmiset ottavat elämästään kaiken irti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihminen on tyytyväisin elämäänsä kuusi-seitsenkymppisenä.

Tulokset voivat yllättää tässä ajassa, joka ihannoi nuoruutta ja kauneutta. Fyysisen terveyden heikentyminen ei viekään mahdollisuuksia onneen. Asenne ja elämänkokemus ratkaisevat.

Tänä syksynä ET-lehti kampanjoi ikäpositiivisuuden puolesta. Muistu­tamme, ettei hyvä elämä ole vain nuorten tai keski-ikäisten etuoikeus, siitä haluavat ja osaavat nauttia kaikenikäiset.

Yhtä lailla elämänviisauden tuoman onnen ei tarvitse olla vain ikäihmisten etuoikeus.

Kuka tahansa voi oppia ymmärtämään itseään ja muita ja elää rohkeasti omannäköistä elämää. Siinä auttaa pysähtyminen ja kuunteleminen – itsensä ja muiden.

Jokainen voi opetella ymmärtämään itseään paremmin.

Lisää neuvoja voi poimia Sikke Sumarilta, Seela Sellalta ja Jorma Uotiselta.

ET-lehden kampanjassa, joka näkyy tv:ssä ja lehtien sivuilla, he muistuttavat nuorta itseään rakkaudesta, ilosta ja elämän ihanuudesta.

Entä sinä? Millaiset terveiset sinä lähettäisit nuorelle itsellesi?

Käy kertomassa terveisesi osoitteessa etlehti.fi/neuvonuorelle tai keskustelemassa ET:n Facebook-sivulla . Julkaisemme neuvoja myöhemmin ET-lehdessä.

Odotamme ajatuksianne!

Kirjoitus on julkaistu ET-lehden numerossa 18/2020.

 

PÄÄTOIMITTAJA

katriina.palo-narhinen

@sanoma.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla