ET-lehden päätoimittaja Katriina Palo-Närhinen.
ET-lehden päätoimittaja Katriina Palo-Närhinen.

Parisuhde joutui testiin, kun ET-lehden päätoimittaja Katriina ryhtyi miehensä kanssa hankkimaan uutta autoa. Autoa ei ole vieläkään, mutta matka on ollut antoisa.

Päätimme loppukeväästä mieheni kanssa hankkia uuden auton. Aloimme heti pohtia, minkä hintainen ja kuinka iso sen pitäisi olla. Jo varhain ymmärsin, että tärkeintä auton ostossa ei kuitenkaan ole päämäärä vaan itse matka. Uutta autoa meillä ei ole vieläkään, mutta matka on ollut antoisa.

Kesällä jokainen ajoreissu alkoi keskustelulla, millainen auto olisi hyvä lyhyellä tai pitkällä taipaleella. Iltakävelyllä kävimme läpi jalkakäytävien viereen pysäköidyt nelirenkaiset. Ostoskeskusten ja lentokenttien parkkipaikat vasta käteviä olivatkin: saimme nopeasti arvioitua tusinan verran ehdokkaita.

Auton valinta kertoo paljon ihmisestä.

Auton valinta kertoo paljon ihmisestä. Matkan jatkuessa mekin tutustuimme toisiimme uudella tavalla. Oli mukava huomata, että olimme monesta asiasta samaa mieltä, jopa väristä: tehtaalta valmis valkoinen olisi ihan sopiva. Kumpikaan meistä ei myöskään halunnut mitään jättimäistä autoa. Sen verran tosin pitäisi kokoa olla, ettei tuuli tempaa sitä mukaansa moottoritieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisen tärkeää minulle oli, että arvomme osuivat yksiin. Halusimme molemmat, että auto olisi mahdollisimman vähäpäästöinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräs seikka kuitenkin jakaa meitä, ja se on jakanut meitä aina: pituuseromme.

Eräs seikka kuitenkin jakaa meitä, ja se on jakanut meitä aina: pituuseromme. Mieheni on minua 30 senttiä pitempi. Nähdäkseni hyvin tielle haluaisin istua autossa korkealla, miehelleni taas riittäisi matalampi malli.

Loppumetreillä meillä on kaksi suosikkimallia, matala ja korkea. Väsytystaistelu on alkanut.

Taistelun ratkaisevat lopulta varmaankin erot luonteissamme. Mieheni on periaatteen mies ja parhaimmillaan väsytystaisteluissa. Itse taas olen malttamaton ja valmis sopuratkaisuun, kunhan vain pääsemme asioissa eteenpäin. Tämän taitaa miehenikin tietää.

Mukavaa loppusyksyä! Annetaan ajatusten lämmittää.

Kirjoitus on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2018. Digilehteen pääset tutustumaan täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla