Syntyvyys on alimmillaan sitten 1860-luvun nälkävuosien, vaikka yhteiskunta on perhe- ja lapsiystävällisempi kuin koskaan.  ET:n kolumnistilla on ehdotus lapsipulaan.

Götan hovioikeuden varapresidentti Henrik Hammarberg sanoi 1700-luvulla, että onanismi, itsetyydytys, on uusien ihmisten murhaamista ja tulisi kriminalisoida. Ajatus oli järkiperäinen valistuksen ja hyödyn aikakaudella. Esivalta pelkäsi, että veronmaksajista ja sotamiehistä tulee pulaa. 

Suomesta, valtakunnan harvaan asutusta itäosasta raportoi maaherra Lars Johan Ehrenmalm, että avioparit yhteispäätöksellä välttivät lasten synnyttämisen ja kasvattamisen vaivaa, ja miehet purkivat viettinsä sekaantumalla eläimeen.

Hammarberg ja Ehrenmalm olivat väärässä sikäli, että suvunjatkaminen sujui ihan sutjakkaasti savupirtin hämärässä vällyjen alla. Väestötilaston ongelmat painottuivat tuolloin kuolleisuuden puolelle. Alamaisten määrää säännösteli etupäässä nälän, sotien ja tautien tappokoneisto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On oikeastaan ihme, ettei ehkäisyä yrteillä, taioilla, keskeytetyllä yhdynnällä ja kuukautiskierron arvauksilla yritetty enemmän. Abortti oli hengenvaarallinen ratkaisu, mutta saattoi säästää jonkun hengen nälkäkuolemalta. Putkinotkoissa ja ryysyrannoissa ei todellakaan koettu kaikkia raskauksia Jumalan lahjoiksi. Kirkko ja kruunu yllyttivät lisääntymiseen, mutta eivät palkinneet siitä. Pikemmin päinvastoin: maatilojen ja torppien lohkominen perillisille oli hankalaa, avioliiton ulkopuolinen hedelmällisyys laitonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kansaa ei enää kiinnosta elämän luominen ja vaaliminen.

Suomen syntyvyys on nyt alimmillaan sitten 1860-luvun nälkävuosien. Näivettyminen ei mitenkään voi johtua yhteiskunnan teoista tai tekemättä jättämisistä. Lääketieteen apu synnytykseen, neuvola, päiväkoti, peruskoulu plus suora taloudellinen tuki ja turvaverkot... Elämme periaatteessa niin perhe- ja lapsiystävällistä aikaa kuin olla ja voi. Mutta kansaa ei kiinnosta elämän luominen ja vaaliminen vaan esimerkiksi internetin keinoelämä.

Mikäpä siinä. Yksilön vetelyys ja nautinnonhalu ei kai ole synti, mutta jokin lasku lapsettomuudesta lankeaa, ennemmin tai myöhemmin. Mikä neuvoksi? Haittaveroja peritään alkoholista, tupakasta ja makeisista, vaikkei niistä koidu kansakunnalle vuosisatojen mitassa mitään haittaa. Hoitovapaan kaltaiset kannustimet ovat reiluja, mutta todistetusti tehottomia. Perin juurin yhteiskuntavastainen onanismi pitäisi panna verolle.

Kolumni on julkaistu ET-lehdessä 17/2017
 

Vierailija

Onko miehen ihmisyys muuttunut? Onko vallanhalu vienyt avioliitosta voiton? Onko miehen itsenäisyys mennyt ohi ihmisyyden? Kokeeko mies jo omaavansa naisen ihmisyyden? Onko miehestä tulossa hallitseva naisnarsisti?

Kuka ajaa tasa-arvoa jos mies ei sitä halua ja kunnioita?
Mies haluaa olla parempi, osavaampi ja tietävämpi kuin nainen.

 Mies haluaa tehdä uraa, ei vaihtaa pissavaippoja ja siittää. Mies haluaa olla näkyvä, komea ja että häntä kuunnellaan ja kehutaan vaikka hän olisi 150 kiloinen ja vähemmän komea ja miellyttävä, mielipiteetön sielunsa paljastaja keinolla millä hyvänsä? Miehen ihmisyys joka on perinteisesti hellä, huolehtiva siittäjä, rahan ansaitsija on kovaa vauhtia muuttumassa! Mikä sen sai aikaan?

Eikö alkuperäinen kirjoittaja huomaa miten absurdilta hänen sovinistinen kirjoituksensa näyttää roolinvaihtoleikin kautta.

Ei kaikki miehet ole miehekkäi...

Vierailija kirjoitti:
Onko naisen ihmisyys muuttunut? Onko vallanhalu vienyt avioliitosta voiton? Onko naisen itsenäisyys mennyt ohi ihmisyyden? Kokeeko nainen jo omaavansa miehen ihmisyyden? Onko naisesta tulossa hallitseva miesnarsisti?

Kuka ajaa tasa-arvoa jos nainen ei sitä halua eikä kunnioita?Nainen haluaa olla parempi, osaavampi, tietävämpi kuin mies?

 Nainen haluaa tehdä uraa, ei vaihtaa pissivaippoja ja imettää? Nainen haluaa olla vain näkyvä, kaunis ja että häntä kuunnellaan ja kehutaan vaikka hän olisi 150 kiloinen vähemmän kaiunis ja miellyttävä, mielipiteetön sielunsa paljastaja keinolla millä hyvänsä?

Naisen "lempeä sielu" on vaihtumassa miehekkyyteen, kovuuteen, jokapaikanhöylään, osaamaan, vaikka ei osaisikaan, siis naisen ihmisyys joka on perinteiseti se hellä, huolehtiva, synnyttäjä, ruokkija, on kovaa vauhtia muuttumassa! Miksi mikä sen saa aikaan?

Kivikausi meni jo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla